Mor un home en xocar el seu cotxe amb un camió a la carretera N-II a la localitat de Golmés, al Pla d'Urgell. El conductor del camió ha resultat il·lès i s'estan investigant les causes.

Mor un home en xocar amb un camió a Golmés

Aquesta tarda, a un quart de set, els Mossos d'Esquadra han rebut un avís de sinistre.

Per causes que encara s’estan investigant, un turisme i un camió han xocat frontalment al punt quilomètric 490 de la carretera N-II, a l'altura del municipi de Golmés, a la comarca lleidatana del Pla d'Urgell.

 A causa de la topada, ha mort el conductor del turisme, que hi viatjava sol, mentre el conductor del camió ha resultat il·lès. Pel que fa a la incidència viària, s'ha donat pas per una via alternativa. 

Xoc mortal al Pla d'Urgell

Arran de la incidència, s’han activat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

ambulància / ACN

Ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques / ACN

Segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit, amb aquesta víctima, són 72 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 24 de les quals són motoristes.

Tragèdia a l'AP-7: mor una mare en un accident

Aquest diumenge va haver-hi un altre incident a les carreteres catalanes, amb un final també mortal. A causa dels incendis a la zona del Circuit de Calafat, l'AP-7 estava col·lapsada amb retencions de quilòmetres.

Va ser llavors quan un camioner, suposadament per una distracció, no va frenar a temps, provocant un accident en cadena a L'Ampolla.

Ampolla Accidente

Accident a L'Ampolla en l'AP-7, on va morir una dona de 39 anys / Cedida

Fins a sis vehicles van quedar afectats per l'envestida, i el primer cotxe, en què viatjava una mare amb els seus fills de quatre i set anys, va ser el pitjor parat.

La dona, de 39 anys i veïna de Mora de l'Ebre, va morir a causa del xoc i els nens van ser excarcerats pels Bombers i traslladats a l'Hospital Joan XIII de Tarragona en estat crític.

Una distracció del camioner provoca un xoc mortal

Set persones més van resultar ferides per aquest accident en cadena provocat pel conductor del camió, un home de 33 anys i nacionalitat marroquina.

La policia catalana va confirmar que el vehicle que va provocar l'accident no tenia cap avaria tècnica i és per això que tot apunta a la distracció del conductor.

Va ser detingut per una negligència greu, acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, i va donar negatiu en les proves d'alcohol i drogues.

Les diligències van quedar a càrrec del jutjat de Tortosa.