Almenys 44 persones han mort en una estampida humana al nord d'Israel, quan desenes de milers de jueus celebraven ahir a la nit la tradicional festivitat de Lag Baomer, en un esdeveniment que va ser el més freqüentat al país des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19.

Estampida humana a Israel

L'allau, que també va causar entorn de 150 ferits, ha tingut lloc aquesta matinada mentre jueus ultraortodoxos celebraven aquesta popular festa religiosa amb càntics, balls i fogueres a la Muntanya Merón de Galilea, i és un dels incidents més tràgics en la història recent d'Israel.

Durant la nit, els serveis d'emergència van desplaçar amb ambulàncies i helicòpters els afectats a hospitals del nord i centre d'Israel amb suport afegit de cossos policials i Exèrcit.

Segons la Policia, tots els ferits ja van ser evacuats. Després d'una primera investigació preliminar, aquesta va determinar que l'accident es va produir arran d'una estampida humana que va aixafar part dels assistents entre la multitud, va informar el digital local Ynet.

Més de 44 morts

La premsa local assenyala que entorn de 100.000 religiosos s'havien congregat en aquest esdeveniment religiós, que havia de ser una vetllada festiva, però va acabar sent una horrible tragèdia.

Es desconeix encara la causa exacta de l'incident. L'allau podria haver estat arran d'una tribuna d'un concert que va caure, a la qual cosa s'hauria afegit la gran aglomeració de gent en l'àrea, va dir a Efe un portaveu del servei d'emergències United Hatzalah.

"Hi va haver un col·lapse a causa de l'amuntegament i les persones van caure unes a sobre d'altres", el que va provocar que molts s'escapessin del lloc i es trobessin en una situació de més atapeïment, va agregar.

Estampida Israel / David Cohen EFE

Més de 44 morts i 150 ferits en una estampida humana durant la celebració ultraortodoxa de Lag Baomer a Israel / David Cohen EFE

La festivitat de Lag Baomer estava transcorrent aquest any sense grans restriccions, després que Israel hagi tornat a una normalitat gairebé completa després d'una ràpida vacunació contra el coronavirus.

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, va lamentar l'incident, que va considerar un "terrible desastre".