Un estafador acaba detingut en ser descobert el seu propi frau a Figueres (Alt Empordà). Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 28 anys que havia denunciat haver patit un robatori amb violència a la plaça del Sol de la ciutat la matinada del 3 de març. L'individu assegurava que sobre les tres de la matinada havia sortit d'un local per fumar una cigarreta i, en aquell moment, dos persones el van agredir fent-lo caure a terra i li haurien sostret la cartera amb 1.000 euros que portava en efectiu.

A més de l'estranya gran quantitat d'euros en metàl·lic que duia a sobre, els Mossos d'Esquadra van comprovar en una càmera de vigilància que la suposada víctima havia estat involucrada en una baralla amb un altre home i per aquest motiu s'havia lesionat. A les mateixes imatges es podia veure que va fugir en un cotxe tot i tenir el carnet retirat. Una gran quantitat d'infraccions a les quals no es podia haver comprovat que li havien sostret la cartera amb 1.000 euros en efectiu, però sí que van poder esbrinar que l'home també havia reclamat a l'asseguradora que havia contractat que li retornés els diners i el valor de la roba, que havia quedat malmesa per l'agressió.

Simula el robatori per cobrar 1.000 euros de l'asseguradora i acaba detingut

Però, què va succeir la matinada del 3 de març? Es va produir una baralla a la plaça del Sol de Figueres i diverses patrulles de la policia van acudir-hi per aturar els cops. En aquell moment, l'home denunciant es va amagar dels agents per evitar que el veiessin i, minuts més tard, va marxar conduint un cotxe tot i que tenia el permís de circulació suspès per la pèrdua de punts. Tot i això, va denunciar els fets, sota la seva versió, davant dels Mossos d'Esquadra i va reclamar els 1.000 euros que deia que li havien robat a l'asseguradora que tenia contractada.

En veure que tot això era fals, la policia catalana el va detenir per un delicte de simulació de delicte, una estafa lleu per reclamar a l'asseguradora cobrar els diners i un altre per conduir sense el carnet en vigència. L'home de 28 anys va declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres i va quedar en llibertat a l'espera de rebre una citació judicial.