Estafa frustrada d'una família de britànics que pretenien tenir vacances gratis a les Illes Canàries. Tots ells, un total de quatre adults i dos nens, van fingir haver patit una intoxicació alimentària durant el seu viatge a les illes perquè els tornessin els diners de l'estada. Però se'ls va escapar de les mans, van anar a tribunals i no van aconseguir enganyar el jurat. La família ha rebut un exemplar càstig per provar d'estafar un operador turístic: condemnats a presó.

L'estafa frustada d'una família britànica

Christopher Byng, de 38 anys d'edat, Barbara Byng, de 64, Linda Lane, de 36, i Anthony Byng, de 66, tots de Middlesbrough, han estat condemnats per desacatament al Tribunal Combinat de Teesside el 26 de febrer de 2021 després d'una denúncia falsa contra Jet2holidays amb la qual pretenien que la companyia els indemnitzés per una malaltia gàstrica que mai no van patir.

Christopher Byng / Teesside Live

L'estafa frustrada d'una família britànica / Teesside Live

Segons el comunicat de l'operador turístic, els quatre adults van afirmar que tant ells com els dos nens amb qui viatjaven havien "tingut diversos dolors, com rampes a l'estómac, nàusees, diarrea, mals de cap i suors fredes i calentes, resultat d'una intoxicació alimentària en unes vacances amb tot inclòs al Paradise Lago Taurito & Waterpark, Gran Canària el novembre de 2016".

Com van ficar la pota?

Després d'obrir un procediment judicial, la companyia va investigar a la família i van descobrir una sèrie de proves incriminatòries a les xarxes socials: malgrat que van dir haver patit per la intoxicació, en les fotografies del viatge apareixien als tobogans d'aigua de l'hotel, nedant a la piscina i bevent al bar. I és que per ser la 'rata' suprema i vèncer a un operador turístic s'han de cuidar tots els detalls.

Christopher Byng / Telegraph and Argus

Christopher Byng / Telegraph and Argus

A més, l'operador va enviar una enquesta a la família quan van tornar de vacances que va completar Christopher Byng. Quan se li va preguntar si estava de satisfet amb les vacances, va dir que estava "molt satisfet" amb l'elecció, la higiene i la qualitat dels menjars que oferia l'hotel. També se li va preguntar si "pensant en un futur, quines probabilitats hi havia de que torni a reservar amb Jet2holidays als propers 12 mesos?". Va dir: "Molt probable", recull Telecinco.

Condemna de presó

Davant de tals evidències, els quatre membres de la família es van declarar culpables en el Tribunal Combinat de Teesside. El jutge Mark Gargan va comentar que "no es tractava simplement d'un cas d'exageració", sinó d'una "invenció completa".

Christopher, Barbara i Anthony Byng van ser condemnats a quatre mesos de presó; mentre que Linda va rebre una sentència suspesa. A més, han de pagar uns 23.000 euros de costos legals abans del 26 de març. L'operació, a la fi, els hi ha sortit cara.