Els Mossos d’Esquadra han detingut l'exdirector general de la Clínica Diagonal de Barcelona i a dues persones més per la seva presumpta relació amb una macroestafa que estava investigant des de l’any 2020. Els controls interns d’aquesta clínica privada van detectar que el gerent -desvinculat de l'empresa des de 2019- havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència al sector.

Segons les investigacions, fetes per la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra, sota la batuta d’un jutjat d’Esplugues de Llobregat, les compres, sense lògica aparent s’estaven realitzant a un preu molt superior al de mercat i amb unes condicions econòmiques molt perjudicials per al centre mèdic, amb preus disparats. Les compres aquestes, presumptament sense control, van superar el milió d’euros i el perjudici podria superar els 400.000 euros.

Els diners anaven cap a Andorra i Emirats Àrabs Units

Després d’estirar el fil de les empreses proveïdores, els investigadors dels Mossos asseguren haver pogut relacionar les societats de l'exgerent amb els responsables de l’empresa que venia els productes i es va poder fer seguiment dels diners que pagava la clínica privada, que després tornaven a comptes del mateix director general.

Evidentment, els Mossos van haver de saltar per sobre de les empreses interposades per fer més complicat el rastreig dels diners. L’entramat s’havia fet amb empreses pantalla i falses a nom de familiars del mateix arrestat, l'exdirector i exgerent de Clínica Diagonal. Les investigacions dels Mossos, que ara s’hauran de provar davant del jutge, demostren que els diners que pagava de més la clínica han acabat en comptes corrents d’Andorra i els Emirats Àrabs Units.

La setmana passada els Mossos d’Esquadra van escorcollar diversos despatxos professionals relacionats amb la persona que va ser director general de la Clínica Barcelona durant el temps que es van detectar aquestes presumptes irregularitats, 2018 i 2019. La mateixa clínica ja havia acomiadat el gerent quan es va iniciar la investigació, que els Mossos asseguren que segueix en marxa i que no es descarten més detencions. 

Gonçal Lloveras i els altres deu imputats, en llibertat

Segons els informes de la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics s’ha pogut acreditar un alçament de béns en perjudici de la Hisenda Pública i identificar el destí final dels diners defraudats. Els tres detinguts i les vuit persones imputades estan acusats dels delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals. Després de ser arrestats i passar la nit a la comissaria, van ser entregats al jutjat número 2 d’Esplugues, que és qui ha portat la investigació, que tot i no declarar, els va deixar en llibertat.

Un dels arrestats és Gonçal Lloveras, vinculat a la junta directiva del FC Barcelona amb Joan Gaspar, on va dimitir l'any 2002, i va estar vinculat a la plataforma municipalista BCN Ets Tu, que té intenció de presentar-se a les eleccions a la ciutat de Barcelona a les eleccions de 2023. A més d'ell, que era el director general de la clínica, també hi ha dues persones més detingudes, tots ja en llibertat, i vuit més investigades.