Un home estafa 10.000 euros a una àvia de 94 anys fingint que el seu marit abans de morir havia contret un deute amb una editorial.

Estafa a una àvia de 94 anys a Madrid

Els veïns d'aquesta àvia, que viu al districte madrileny de Carabanchel, van avisar la Policia per les freqüents visites d'un home que li recollia diners en metàl·lic.

El següent pagament s'havia d'efectuar el 8 de març a les cinc de la tarda al domicili.

Diversos agents es van desplegar al lloc i van comprovar com pujava al pis una persona amb un maletí.

Un fals deute de marit mort

La víctima va assenyalar que aquell dia donaria a aquest senyor entre 1.500 i 2.000 euros per un suposat deute que havia contret el seu marit mort i que hi havia uns contractes en vigor, que es van demostrar falsos, així com els tiquets que li donava a l'àvia.

Diners / Arxiu|Arxivament

Va estafar més de 10.000 euros a una dona de 94 anys simulant un fals deute del seu marit mort / Arxiu

L'estafador se citava al domicili de la dona i l'obsequiava gel hidroalcohòlic i mascaretes. Quan no podia pagar l'amenaçava de portar-la als jutjats.

Quan els agents van preguntar al sospitós, va assegurar que oferia a l'anciana uns productes per a la venda d'un catàleg facilitant el nom d'una empresa.

Milers d'euros en diverses estafes

Entre les seves pertinences van trobar més de 800 euros, diversos albarans, contractes de nul·la validesa que havia venut per una col·lecció per més de 5.000 euros, un altre albarà de 2.000 euros, etcètera.

Tiquet / Pixabay

En registrar el sospitós van trobar documents falsos i tiquets sense validesa / Pixabay

A més, tenia una transferència per mil euros i una altra per 24.000, així com altres escriptures de compravenda i una navalla al seu cotxe.

Davant de tot això, com hi havia indicis que es cometien delictes d'estafa, es va procedir a la detenció d'aquesta persona.

La denunciant va facilitar als agents un justificant de pagament de 1.500 sobre una editorial sense tenir cap validesa.