Els bars de copes acostumen a ser denunciats per incomplir la normativa de seguretat o no tenir els permisos o llicències necessàries, però aquest no ha estat el cas d'un establiment del centre de Barcelona, que ha acabat rebent una denúncia per la seva decoració. Va ser un ciutadà qui va donar l'alerta als cossos de seguretat en anar a prendre una copa en aquest local d'oci nocturn i descobrir que les parets i les prestatgeries estaven plenes d'animals dissecats.

Efectius dels Cos d'Agents Rurals, amb agents del Grup de Suport de Fauna i Flora i del Grup Especial de Col·laboració amb l’Administració de la Justícia (GECAJ), van decidir fer-hi una inspecció i van trobar-hi un duc, un esparver comú, un mussol, tres esquirols i un eriçó comú, totes elles espècies d'animals amb diferents graus de protecció que s'exhibien mortes i dissecades com a part de la decoració del local. Tots els exemplars van ser comissats i es van obrir diligències contra la societat propietària per un delicte de tinença d'espècies animals protegides.

mussol dissecat bar copes barcelona
El mussol dissecat com a part de la decoració d'un bar de copes del centre de Barcelona. / Agents Rurals

A més, els efectius del Cos d'Agents Rurals també van trobar entre la decoració de l'interior del bar de copes una cria de cabirol, una guineu, un cap d’isard, un cap de porc senglar, un cap de cérvol, un ànec collverd i un peix globus. L'exhibició d'aquest grup d’animals cinegètics, però, no és constitutiva de cap delicte perquè no es tracta de fauna protegida i no es van comissar. El mateix va passar amb dues closques sintètiques de tortuga marina tipus tortuga babaua que es van trobar.

Ja s'havien comissat cocodrils dissecats en un bar musical del Port Olímpic

Aquest no ha estat el primer cas d'un bar de copes de Barcelona que acaba denunciat per tenir fauna dissecada com part de la decoració del local. En un bar musical del Port Olímpic de Barcelona, l'any 2014, es van comissar quatre cocodrils i una tortuga que s'exhibien al públic. El propietari de l'establiment, però, no en va poder acreditar la seva procedència legal i van quedar confiscats, procedint a posar la corresponent denuncia al local.