Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, de 20 i 21 anys, acusats de ser els presumptes autors de diversos robatoris en aparcaments de supermercats del Baix Llobregat amb el mètode de "la sembra". Aquesta tipologia de robatori consisteix a esperar que els clients surtin dels establiments comercials i vagin cap als seus cotxes per assaltar-los quan estan guardant les bosses de la compra al maleter. Mentre un dels lladres distreu la víctima amb qualsevol excusa, normalment que li ha caigut un objecte a terra, els altres aprofiten per robar-li les seves pertinences de dins del vehicle. Quan la víctima s'adona dels fets, ja és massa tard i els lladres han fugit.

Detinguts per diversos robatoris al Baix Llobregat

En el cas del grup especialitzat del Baix Llobregat van poder ser arrestats el passat 22 de desembre després de ser enxampats in fraganti per una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Els agents van començar a sospitar d'un vehicle que no deixava de donar voltes per l'interior de l'aparcament d'un supermercat de Martorell, malgrat que hi havia bastants llocs buits per a poder aparcar sense problemes. Aquesta actitud, sumat al fet que els seus ocupants semblaven estar observant la gent que sortia de la botiga, va cridar l'atenció dels policies, que van decidir intervenir per tal d'identificar-los i saber què feien.

No obstant això, en adonar-se de la presència policial, el vehicle va intentar fugir del lloc, però el van perseguir i el van poder aturar amb la col·laboració d'altres patrulles dels Mossos que es van activar per donar-los suport. Els agents, en escorcollar el cotxe, van trobar-hi a l'interior un telèfon mòbil que havia estat robat dies abans a Barberà del Vallès. Per aquest motiu, els tres ocupants van quedar detinguts. Posteriorment, els investigadors de la policia catalana van poder esbrinar que els arrestats també estaven implicats en dos furts anteriors més comesos en aparcaments comercials d'Olesa de Montserrat i de Martorell amb el mateix mètode. Els tres homes, un dels quals compta amb 42 antecedents policials per fets similars, estan acusats de tres delictes de furts i un delicte de receptació. Després de declarar davant el jutge, van ser deixats en llibertat.