Terrible moment el que va viure una família de Tampa Bay, a Florida. Michaelle May Whalen tornava de les seves vacances familiars en cotxe quan un llamp va impactar i travessar el vehicle que portava al davant que, casualment, era el del seu marit i on també viatjaven els seus fills. Per sort, cap va resultar ferit.
La dona grava el moment exacte de l'impacte
La mare va aconseguir captar el moment exacte en què el llamp impactava en el vehicle. En el vídeo que ha penjat la conductora i que s'ha fet viral a les xarxes es pot veure com el llamp espetega a la part del darrere de la camioneta i deixa una "pluja" d'espurnes alhora que una gran fumarada negra. Segons els meteoròlegs, el descriuen com "el vídeo més boig" que han vist mai. Malgrat que cap dels ocupants del vehicle van resultar ferits, el cotxe va acabar "completament fregit", segons ha explicat el conductor en declaracions a The Washington Post.
El científic Chris Vagasky ha explicat a Twitter que es produeixen quatre cops en forma de descàrregues elèctriques. En primer lloc, es produeix una resplendor en l'escena i just després el llamp impacta a la part posterior de la camioneta del marit de Michaelle. Uns segons després, s'escolta la mare, angoixada: "Esteu bé?". Gràcies a l'estructura d'acer del vehicle, la descàrrega elèctrica es va desprendre cap a terra a través dels pneumàtics.
Vídeo del llamp I Imatges: YouTube Channel 8
El cotxe ens pot salvar la vida
Sempre ens impacta veure una tempesta elèctrica mentre conduïm, però el cert és que si ens trobem dins el cotxe, no ens passarà res. El més recomanable és parar en un lloc segur, com una via de servei, tot i que no sempre és possible. Tanmateix, si ens agafa una tempesta elèctrica a la carretera, el cotxe és un lloc segur per protegir-nos dels llamps.
Segons l'explicació física basada en el principi de la Gàbia de Faraday, la càrrega elèctrica es distribueix per tota la superfície metàl·lica del cotxe sense que arribi a afectar el seu interior. La descàrrega del llamp es reparteix per tota la superfície del vehicle fins a terra, de tal manera que els ocupants del cotxe queden totalment protegits. L'únic aspecte que cal tenir en compte és no tocar aquestes parts metàl·liques i tancar les finestres. Tot i que el llamp no impactarà en nosaltres, cal saber que el soroll que provoca pot assolir una intensitat de so superior als 110 decibels, el que s'anomena com llindar tòxic, que pot arribar a causar lesions a l'oïda.
Cal apagar els aparells electrònics
Per evitar problemes més greus, cal desconnectar els elements electrònics que no siguin imprescindibles, com per exemple la ràdio del cotxe o el telèfon mòbil. Únicament s'ha de tenir encès el motor, les llums i els eixugaparabrises. En contra del que pot semblar, els cotxes elèctrics són els més segurs en aquests tipus de casos perquè estan fabricats amb una major protecció.