L'incendi d'un camió al mig de l'autopista AP-7 a Vilafranca del Penedès aquest divendres a la tarda ha obligat a tallar la carretera en aquest punt en tots dos sentits de la marxa, provocant cues quilomètriques de vehicles en plena operació sortida del cap de setmana. El vehicle s'ha incendiat quan faltaven pocs minuts per arribar a dos quarts de sis de la tarda en el punt quilomètric 190,4. Fins a nou dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han traslladat fins al lloc dels fets per apagar les flames. També s'hi han desplaçat efectius del SEM per atendre possibles ferits i agents dels Mossos d'Esquadra per regular el trànsit.

El foc ha obligat a tallar la circulació de vehicle a l'AP-7 a Vilafranca del Penedès

En un primer moment s'ha hagut de tallar la circulació en sentit Tarragona, on es trobava el camió incendiat, per tal que els serveis d'emergència poguessin treballar amb efectivitat. El foc, però, ha generat una gran columna de fum negre ben espessa que ha anat envaint els carrils de la direcció oposada i que la visibilitat dels vehicles que hi circulaven fos cada vegada pitjor. Per aquest motiu, s'ha acabat optant per tallar completament la circulació en totes dues direccions. S'han arribat a acumular retencions d'uns 10 quilòmetres en sentit Tarragona i uns 3 quilòmetres en sentit Barcelona. Cap a les set de la tarda s'ha pogut reobrir un carril en sentit Barcelona.

A conseqüència de l'incendi, el camió ha quedat totalment calcinat. El fet que la seva càrrega fos de material tèxtil ha provocat que el foc guanyés força ràpidament i les flames tinguessin una gran violència. A més del camió, el foc també han afectat part de la vegetació que hi havia als marges de l'autopista en el seu pas per la capital de l'Alt Penedès. Una màquina retroexcavadora s'ha desplaçat al lloc per retirar les restes que han quedat del camió i la seva càrrega.

camio extingit ap7
El camió ha quedat totalment calcinat pel foc. / Foto: Bombers de la Generalitat