Aquest dijous, al voltant de tres quarts de vuit del vespre, els veïns del barri obrer de Chutes-Lavie, a Marsella, han estat testimonis d'una execució en directe, en ple carrer, en el que la policia francesa considera una revenja entre bandes de narcotraficants. Un cotxe s'atura enmig de la via, i de dins surt una persona que, armada amb un fusell Kalàixnikov, obre foc contra un grup de tres homes que estan reunits a la vorera. Dos d'ells han mort a conseqüència dels trets, mentre que el tercer es troba ingressat en un hospital, en estat greu. Una càmera de seguretat de la zona ha captat l'impactant moment en què s'ha produït aquest tiroteig

 

Un dels morts, involucrat en un assassinat 

La Policia Judicial ja ha pogut identificar les tres víctimes d'aquest atac mortal. Consideren, a més, que l'objectiu principal del pistoler era només un d'ells, un home de 41 anys, vell conegut de la policia per la seva implicació en una baralla, l'any 2019, que va acabar amb un jove mort a trets. S'especula que les persones que es trobaven amb ell, un noi de 24 anys i un altre home de 41, hagin estat víctimes col·laterals. Segons explica el mitjà Le Parisien, fonts policials han indicat que un dels homes ha mort a l'instant, mentre que el més jove ha aguantat fins a arribar a l'hospital, on ha acabat sucumbint a les seves lesions. 

El tirador i els seus còmplices s'han esfumat, i la investigació està oberta per dos delictes d'assassinat, un d'intent d'assassinat i pertinença a grup criminal, mentre els agents treballen per poder-los identificar, localitzar i detenir. 

Troben el cotxe cremat en un parc 

Gràcies a les imatges de les càmeres de videovigilància de la zona, els investigadors han pogut identificar el cotxe, un Peugeot de l'any 2008. Poc després dels fets, han trobat el vehicle abandonat en el limítrof barri de Parc Corot, cremant-se. A l'interior han trobat l'arma llarga amb el qual s'han comès, presumptament, les execucions, però sense rastre dels delinqüents.  El cotxe, que no consta com a robat, portava una segona matrícula per sobre de l'original, a nom d'un diputat de l'Ajuntament de Marsella. 

D'entrada, els investigadors han descartat la implicació del polític en el tiroteig, i centren els seus esforços a localitzar els atacants, mínim dues persones, i en determinar l'origen del cotxe mitjançant el número de sèrie. Aquest nou incident amb armes de foc s'ha produït només dues setmanes després de l'últim tiroteig mortal vinculat a la guerra entre bandes de narcos establerts a Marsella.