Desgràcia a Ciutat de Mèxic. Com a mínim 15 persones han mort i 70 més han resultat ferides en desplomar-se aquesta nit un pont de la via elevada de la línia 12 del Metro de Ciutat de Mèxic, entre les estacions d'Oliveres i Tezonco sobre el qual circulava un tren amb diversos vagons.

Segons ha explicat la cap de Govern de la capital, Claudia Sheinbaum, en conferència de premsa en el lloc de l'accident, una biga ha cedit amb el pas del comboi i ara s'està aclarint què ha passat.

Es busquen més víctimes mortals

"Fins ara tenim 15 persones han perdut la vida i tenim 70 persones lesionades. De moment, s'han aturat les tasques de recerca de noves víctimes per la feblesa del tren", ha afegit Sheinbaum.

La cap del govern regional també ha explicat que 34 persones han estat traslladades a hospitals i alguns dels 70 ferits han sortit pel seu propi peu. Funcionaris de la Fiscalia General de Justícia de la capital està en el lloc per a identificar als morts. El secretari de Govern, José Alfonso Suárez del Real, ha explicat que els ferits han estat traslladats als hospitals de les alcaldies de Tlahuac i Iztapalapa.

Accidente Metro Mexico

Imatge de l'accident del Metro de Ciutat de Mèxic / EFE

Les primeres imatges de vídeo mostren com dos vagons del metro han caigut sobre la carretera per on, en aquell mateix moment, circulaven desenes de vehicles. Més de cent efectius d'emergències s'han desplegat per ajudar a rescatar possibles víctimes mortals i ferits. Les autoritats no descarten que es puguin trobar més persones mortes.

Vídeo esgarrifós de l'accident de metro a Mèxic

En un vídeo de les càmeres del sistema de vigilància del Govern de la Ciutat de Mèxic s'observa com l'estructura elevada es trenca al pas del tren, que es desploma des d'una altura d'uns 20 metres, i dos vagons del comboi queden en "V" i impactats contra el sòl.

La instal·lació forma part del pont del metro construït durant l'administració de Marcelo Ebrard (2006-2012), ara canceller del país. La línia 12 es va inaugurar el 30 d'octubre de 2012, però es va clausurar el març de 2014 per fallades i es va reobrir d'octubre a novembre (en diversos trams) en 2015.

El tram es va rehabilitar sota el govern de l'alcalde Miguel Ángel Mancera (2012-2012) posteriorment i, segons els veïns de la zona, l'estructura va quedar ressentida pels sismes de setembre de 2017.

El passat 9 de gener es va produir un incendi en el centre de control del Metro de la Ciutat de Mèxic, en el Centre Històric, que va causar un mort i almenys 30 treballadors intoxicats, a més de sis línies sense servei.

Sis milions de persones cada dia

El Metro de la capital mexicana transporta a prop de sis milions de persones tots els dies laborables, la qual cosa ho fa un dels més transitats del món, encara que la seva demanda baixa durant el cap de setmana.

Diverses organitzacions de ciutadans han criticat la precarietat de les instal·lacions i la falta de manteniment que causa freqüents interrupcions en el servei del metro.