Comprar una nova casa és una tasca summament complicada a diversos països. La constant competència pels immobles, les licitacions que augmenten els valors en diversos milers d'euros, les condicions que posen les agències i les actituds dels venedors poden suposar que es trenquin les negociacions.

Hi ha persones que busquen una nova casa durant mesos o fins i tot anys. Es tracta d'un pas important i pot suposar una despesa enorme per a moltes parelles, per la qual cosa totes les operacions econòmiques s'han de calcular mil·limètricament per no comprometre el futur dels implicats en la transacció.

Moltes vegades les converses amb l'agència immobiliària o el propietari o propietària de la casa que es vol comprar no són tan fluides com sigui possible, fins i tot hi ha vegades en què els prejudicis i pensaments injustificats poden fer que no s'arribi a un acord econòmic o que ni es comencin a negociar les condicions.

El cas de Sareena Suman i el seu marit

Sareena Suman i Ajay, el seu marit, fa un temps que busquen una nova casa que s'adeqüi millor a la seva actual situació. Ambdós acaben de tenir un fill i creuen que han d'adquirir un habitatge més gran per adaptar-se millor a la seva nova vida com a pares.

Ambdós van veure una casa de quatre habitacions a la ciutat de Birmingham anunciada en la pàgina web de l'agència Purplebricks. Els va interessar i consideraven que el seu preu de 375.000 lliures (uns 450.700 euros) entrava dins de les seves possibilitats i Suman va decidir posar-se en contacte amb la venedora de l'immoble per anar a visitar l'habitatge.

casa gsv

La casa que volien comprar / Google Street View

La sorpresa de Sareena Suman va ser majúscula quan va rebre la resposta de la venedora de la casa, al que no li interessava ensenyar-li la seva propietat pel seu país de procedència: "Ja no estic rebent visites de la comunitat índia i asiàtica que no són compradors seriosos. Hi ha moltes altres propietats en les quals pot fer perdre el temps les persones que els gestionen", va escriure Claire Devine.

La reacció de Sareena Suman després de la conversa

Sareena Suman va atendre als companys del Mirror i va parlar sobre l'ocorregut, es va mostrar indignada: "M'ha fet preguntar-me si tots pensen això sobre mi. Em descriuen com 'Aquesta noia asiàtica'? El meu color o la meva raça són alguna cosa per descriure'm o estereotipar-me?".

La seva reacció va ser d'incredulitat: "Vaig haver de llegir el missatge 15 vegades abans que me n'adonés. Al principi, era ridícul i vaig riure perquè no sabia com sentir-me. I després, la tristesa va entrar i em vaig molestar", va dir Suman.

La venedora es defensa de les acusacions

Sumeixin va decidir no contestar al missatge de Devine, va optar per contactar directament amb Purplebricks per informar-los del succeït. Ells li van contestar ràpidament, posicionant-se al seu favor i condemnat l'actitud de la venedora.

L'agència Purplebricks va decidir no treballar-ne més amb Claire Devine després de conèixer el que havia passat. No vendran la seva casa i li han tornat el que ella havia pagat perquè l'empresa coordinés la venda de casa seva. Malgrat això, Claire Devine va parlar amb els companys del Daily Mail i es va defensar de les acusacions: "Hi ha molt més en la història del que creïs. No soc ni una mica racista", va comentar la venedora.