Aquest dijous al migdia els bombers van rebre una alerta per incendi a un immoble situat al número 6 del carrer de l’Hospital, al centre històric de Cambrils (Baix Camp). El foc es va originar a una de les habitacions del tercer pis, però no va propagar-se més enllà gràcies a la ràpida actuació dels bombers, i al fet que la casa estava pràcticament buida; es tractava d’un pis okupa.

Van marxar sense avisar de l’incendi

Després de sufocar l'incendi els bombers van poder comprovar que tots els pisos de l'edifici estaven buits i tots els baixos comercials, tancats. Segons els veïns de la zona, feia dies que se sospitava de la presència de tres okupes a l'immoble. De fet, van ser aquests veïns els qui van avisar de l'incendi després que els okupes marxessin, presumptament fugint del foc.

Els bombers van avisar a la Policia Local de Cambrils. Els agents van començar a rastrejar els okupes per la zona fins que van trobar dos d'ells als voltants de l'edifici. Després detenir-los els van traslladar a comissaria per procedir amb la seva identificació i per interrogar-los sobre l'origen de l'incendi. Tot i que les flames no van propagar-se fora de l'habitació, la resta del pis també va quedar afectada pel fum i el sutge resultants.

Segon incendi al centre de Cambrils en pocs dies

Diumenge passat els bombers van haver d’apagar un altre incendi al centre de la ciutat. Poc després de les vuit del matí el 112 va rebre avís sobre el foc que s’havia originat a un pis del Carrer Major. Quan van arribar les dotacions de bombers tots els inquilins de l’immoble havien pogut sortir al carrer sans i estalvis. El foc va ser sufocat amb èxit, i després d’una primera investigació van comprovar que l’origen havia estat un radiador elèctric ubicat a una de les habitacions del pis on havia començat l’incendi.