La Policia Local de Sevilla deté els responsables de la revenda dels cargols llençats per una fàbrica. Els treien dels contenidors per vendre'ls de forma il·legal.

Cargols en mal estat a la venda

Durant aquest mes d'abril, i fruit de la col·laboració entre la Delegació de Governació i l'Associació de Parcs Empresarials de Sevilla (APES), la Policia Local va tenir coneixement que alguna empresa de la zona llançava excedents de cargols en mal estat als contenidors d'escombraries convencionals.

Això havia provocat que algunes persones retiressin aquesta mercaderia dels contenidors i la vengués de forma il·legal.

Cargols Sevilla / Emergències Sevilla

Els denunciats agafaven bosses de cargols en mal estat i les revenien / Emergències Sevilla

D'aquesta forma, la Policia Local va disposar un operatiu de vigilància a la zona, que va observar com algunes persones s'apropaven a uns contenidors i retiraven bosses de cargols en mal estat per revendre'ls de forma il·legal. Els agents van identificar aquestes persones.

Van ser intervinguts un total de 220 quilograms de cargols en mal estat, no aptes per al consum humà, i van procedir a denunciar dos homes de 38 i 51 anys.

Les investigacions van portar fins a una nau d'un polígon industrial de la zona sud, que tirava els excedents de la producció als contenidors del carrer.

Va ser el cap de setmana passat quan els agents que participaven en aquest operatiu van veure que hi havia activitat a la nau i van entrar a inspeccionar-la i a identificar els ocupants.

Revenda il·legal de cargols a Sevilla

El responsable de la nau es tracta d'un veí de Sevilla de 47 anys i d'origen marroquí que va aportar tota la documentació de l'activitat, pertanyent a una empresa del País Valencià. A l'interior de la nau hi havia un magatzem frigorífic que acumulava palets de cargols per al consum.

Durant la inspecció va arribar un camió amb 21.600 quilograms de cargols a 3.840 bosses procedent del Marroc, degudament documentades i autoritzades per entrar a la Unió Europea amb un certificat sanitari del Regne del Marroc. Aquesta mercaderia seria distribuïda des d'aquest punt a altres ciutats espanyoles.

Cargols Sevilla / Emergències Sevilla

Agafats agafant sacs de cargols llençats en contenidors per revendre'ls de forma il·legal / Emergències Sevilla

Després de resoldre el cas, els agents van advertir els responsables de la nau que les restes s'haurien de llençar a través d'un gestor autoritzat, i no en contenidors de residus convencionals. Els denunciats per la revenda dels animals en mal estat seran expedientats per una infracció de la Llei de Sanitat Animal.

El Delegat de Governació, Juan Carlos Cabrera, "ha posat en relleu la gran actuació de la Policia Local i crida a la responsabilitat dels ciutadans acceptant mercaderia posada a la venda ambulant sense demostrar la traçabilitat dels aliments. És la seva salut i la de les seves famílies la que està en joc".