Els Mossos d'Esquadra detenen un noi de 21 anys que va robar d'una estrebada les joies a una dona gran quan entrava a casa seva a Esplugues de Llobregat. Ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Assalta una àvia a Esplugues de Llobregat

A mitjans del mes d'agost es va iniciar una investigació per part dels Mossos d'Esquadra, quan es va tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública, a Esplugues de Llobregat. La víctima havia estat una dona d'uns vuitanta anys que, quan entrava al portal de casa seva, va patir una estrebada de les cadenes d’or que portava al coll.

 

L’autor dels fets s’havia acostat pel darrere i li havia arrencat amb violència les cadenetes, arribant a causar ferides a la dona, informa la policia catalana.

Li arrenca les cadenes del coll d'una estrebada

Van ser les imatges recollides per les càmeres de seguretat de la finca, entre altres gestions d’investigació, les que van permetre iniciar les tasques pertinents per tal d’identificar l’autor dels fets.

Uns dies més tard, el 26 d'agost, una dotació policial de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat va localitzar al carrer un jove que coincidia plenament amb la descripció del presumpte lladre.

Mossos

Cotxe Mossos d'Esquadra / @mossos

Els investigadors, de la Unitat d'Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat, es van desplaçar al lloc de l'albirament i van poder comprovar que, en efecte, es tractava de l'autor dels fets.

És per això que el van detenir, acusat d'un delicte amb violència i intimidació. El noi, de 21 anys i nacionalitat marroquina, comptava amb cinc antecedents policials anteriors i va passar a disposició judicial, on el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Atracaments a dones grans a Lleida

No fa ni una setmana que un cas molt similar es feia públic a Lleida. Els Mossos d'Esquadra detenien divendres passat un altre home per almenys cinc robatoris amb violència a dones grans, amb el mateix modus operandi.

Tot va començar a començaments del mes de juliol, quan es va detectar des de la policia de Lleida una sèrie de robatoris pel mètode de l'estrebada. Les víctimes eren dones d'entre 70 i 90 anys i eren atracades per darrere, aprofitant que entraven al portal de les seves cases o en parades d'autobús a la zona situada a prop de la plaça Europa i Prat de la Riba de la ciutat.

Més de cinc robatoris amb violència

La principal hipòtesi policial establia que el presumpte autor seleccionava les víctimes a la sortida dels supermercats i les seguia fins a punts menys transitats per assaltar-les i arrencar-los d'una estrebada els collarets o cadenes per després fugir. La violència dels atacs va produir lesions al coll a algunes de les víctimes.

Gràcies a la descripció facilitada per les víctimes i testimonis dels fets, els investigadors van poder tenir una descripció "molt precisa" de l'autor dels fets i van comprovar que era client habitual d'alguns establiments comercials pròxims.

Enxampat pel carrer

Va ser divendres passat quan per fi la Guàrdia Urbana de Lleida va identificar al carrer Alcalde Porqueres a un home que coincidia "plenament" amb la persona investigada. Es tractava de veí de Lleida de 48 anys, amb nacionalitat algeriana i amb antecedents, que va quedar detingut.

Se'l va acusar de cinc robatoris amb violència i intimidació a dones grans, encara que no es descarten més càrrecs, ja que durant la investigació els agents van esbrinar que hi havia fets similars no denunciats i diversos intents infructuosos de robatori.

A més, es va recuperar un collaret amb un cor amb tres noms que no coincidia amb cap dels que havien estat robats a les dones que sí que havien denunciat els fets.