La Guàrdia Civil ha enxampat el conductor d’un autobús escolar conduint sota els efectes de les drogues quan portava els nens a l’interior. En el marc d’una campanya d’inspecció de transport escolar, els agents van aturar el vehicle quan circulava pel quilòmetre 6 de la carretera A-494, a l’altura de Moguer, a Huelva. En aquells moments, l’home estava portant cinc menors fins al centre escolar on estudien.

Els agents van sotmetre al conductor a un test d’alcoholèmia i a una prova de drogues. Els resultats van concloure que estava conduint sota l’efecte de substàncies estupefaents. Concretament, va donar positiu en cocaïna. Les mostres es van enviar a un laboratori de referència, que va confirmar els resultats. Els policies van realitzar una denúncia, que s'ha remès a la Prefectura Provincial de Trànsit de Huelva.

Es tracta d’una infracció de caràcter “molt greu” de la Llei de Seguretat Viària, amb una sanció de 1.000 euros i la retirada de sis punts del carnet. Cal recordar que està prohibit conduir sota els efectes de qualsevol mena de droga, sigui quina sigui la quantitat que s’ha consumit. Pel que fa a l’alcoholèmia, en conductors professionals, així com en conductors novells, els nivells permesos d’alcohol són inferiors al dels altres conductors.

Diversos casos similars en els últims mesos

Malauradament, el cas del conductor d’un autocar drogat quan portava els nens a l’escola a Huelva no és un fet aïllat i s’han hagut de viure episodis similars a Espanya en els últims temps. Fa un mes, un altre xofer va ser enxampat a Albacete quadruplicant la taxa màxima d’alcohol permesa mentre portava 35 alumnes a l’escola. El passat juliol també es va enxampar un conductor d’autobús de Navarra conduint sota l’efecte de tres drogues diferents quan portava uns alumnes en el viatge de final de curs.