Agents de la Divisió de Trànsit de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra han denunciat en fins a tretze ocasions el conductor d'una motocicleta que cada vegada que passa per davant d'un radar entre Matadapera i Sabadell ho fa excedint la velocitat permesa i tapant la matrícula perquè no se'l pugui identificar. En els últims dos mesos ha estat fotografiat més d'una desena de vegades, totes elles conduint de forma temerària amb molta velocitat i sense agafar el manillar. A més, es calcula que ha estafat milers d'euros amb les multes que no ha pagat durant tot aquest temps.

Milers d'euros en sancions

La investigació per part dels Mossos va començar quan des del Servei Català de Trànsit els van informar que en un radar situat a la carretera BV-1248, que uneix els municipis de Sabadell i Matadepera, s'havia detectat reiteradament com es fotografiava una motocicleta que excedia la velocitat permesa. El problema era que no es podia identificar quin vehicle era ni qui era el conductor, ja que el motorista en totes les ocasions havia tapat la matrícula amb la mà quan passava per davant del cinemòmetre. Entre el 16 de març i el 5 de maig se'l va arribar a captar en fins a tretze ocasions.

Des de la policia catalana es va obrir una investigació dels fets i es van començar a analitzar les fotografies que havia fet el radar per si trobaven alguna pista de la qual poder estirar el fil que els portés cap a l'infractor. Després de poder contrastar l'anàlisi de les imatges amb gestions posteriors, es va poder identificar plenament la motocicleta, que tenia una matrícula de dimensions no reglamentaries. A partir d'aquí, els treballs es van centrar en trobar la motocicleta i el seu conductor.

Finalment, el 16 de maig, van poder localitzar el vehicle a Sabadell i els agents van denunciar el motorista per les tretze vegades que havia excedit la velocitat, per portar una placa de matrícula no reglamentaria i per haver modificat tècnicament el tub d'escapament. L'home haurà de pagar 2.100 euros per l'excés de velocitat, 1.040 per tapar la matrícula i 200 per portar-la de manera il·legal. A més, també se li retiraran vuit punts del carnet de conduir.