Una festa il·legal a Màlaga i uns veïns enfadats. La Policia Local toca a la porta i en lloc d'obrir els passen diners per sota de la porta perquè els agents els portin xurros i més alcohol.

Festa il·legal en una habitació de Màlaga

Durant la matinada d'aquest dilluns una festa va tenir lloc en el número 35 del carrer Junta de los Caminos, al districte malagueny Puerto de la Torre. Diverses trucades de veïns van alertar la Policia Local de Màlaga, que va enviar efectius a la casa.

La porta de l'immoble estava oberta, però en veure els agents, la van tancar de cop.

Després de diverses crides, van tornar a obrir la porta de l'habitació, de 18 metres quadrats, amb un llit de matrimoni i un petit lavabo. Dins hi havia diversos joves reunits, consumint alcohol, la qual cosa semblava ser cocaïna i marihuana.

"Seran a la porta fins que acabem"

Els policies els van exigir identificar-se i parar la festa, ja que infringien diverses mesures sanitàries contra la Covid-19 i l'ordenança municipal sobre sorolls. Els joves es van negar a identificar-se i van tornar a tancar la porta mentre deien "Vinga, seguim la festa que aquí no poden entrar" o "seran a la porta fins que acabem".

Policia Nacional Màlaga / Europa Press

Els joves li van passar diners a la Policia Local de Màlaga per sota de la porta perquè els agents els portessin xurros i més alcohol a la festa / Europa Press

Per una finestra que era al costat de la porta, els agents els van repetir que havien d'identificar-se i cessar la festa, però es van tornar a negar i "amb actitud fanfarrona de reiterada falta de respecte envers els agents" van passar bitllets falsos per sota de la porta, demanant-los entre mofes que els portessin xurros i més alcohol.

Donen diners a la policia perquè els porti xurros i alcohol

La propietària de l'allotjament va informar que havia reservat l'habitació cap a les deu de la nit per a una festa, però que cap ocupant no s'havia identificat.

Davant de la impossibilitat d'accedir i la negativa dels ocupants de sortir, els policies locals es van quedar a la porta fins que acabessin i desallotgessin l'habitació.

El primer no es va fer d'esperar: sobre dos quarts de tres de la matinada, un d'ells va dir que s'avorria i que se n'anava. A la seva sortida va ser detingut per la policia, així com els dos següents, que van ser arrestats a un quart de vuit del matí.

Els últims van sortir a les vuit del matí, dos nois i dues noies, que també van ser detinguts. Tots els joves, d'entre 21 i 31 anys, van ser traslladats a dependències policials per delictes greus de desobediència a agents de l'autoritat i passaran a disposició judicial.