Els passatgers d’un avió comercial que havia enlairat a la república de Sakhà, una regió integrada en la Federació Russa, han passat uns moments de pànic intens quan les portes de l’aeronau en la qual viatjaven es van obrir en ple vol. Afortunadament, no s’han hagut de lamentar ni morts ni ferits, només la pèrdua de la majoria de l’equipatge de les persones que eren a bord.

La tragèdia es va poder evitar perquè l’avió, un Antonov An-26, tot just acabava d’enlairar i els pilots van poder realitzar les maniobres pertinents per tal d’efectuar un aterratge d’emergència al mateix aeroport de Magan d’on havien sortit moments abans.  Per motius que es desconeixen, una de les portes de l’avió, la que es troba en la part posterior, es va obrir de bat a bat fent que caigués la pressió a l’interior de la cabina i succionant la majoria de les pertinences dels passatgers.

Un dels passatgers grava l’incident

Mentre la majoria de les persones que es trobaven a l'avió eren preses del pànicSergei Lidrik, de 33 anys, va mostrar-se impassible mentre gravava com el vent gèlid de la regió siberiana s'emportava diversos objectes. Segons les declaracions d'una de les persones afectades, fetes al portal de notícies East2West, un home que tenia el seient assignat a les últimes files, gairebé surt volant per no portar el cinturó de seguretat cordat.

Els pilots van donar la volta a l’avió i van aconseguir aterrar a l’aeroport de Magan sense altres complicacions, i les 25 persones que viatjaven en l'aeronau van sortir il·leses, amb una història que contar. Les autoritats locals han obert una investigació per esbrinar els motius de l’accident, tot i que la primera hipòtesi sembla indicar que tot va ser provocat per un desperfecte en un dels panys de la porta posterior de l’avió. Es tracta d'un model molt antic, de l'any 1970 a l'era soviètica i que, de fet, va deixar de construir-se l'any 1986.