Mor un jove espanyol de 25 anys Punta Cana (República Dominicana). Enrique Sacasas Andueza residia a Gorraiz, Navarra i se'n va anar de viatge amb els seus amics a Punta Cana. Va caure de l'embarcació i no va sortir a la superfície.

Va morir en un accident aquàtic

Enrique Sacasas va morir el 31 de juliol en un accident aquàtic en Punta Cana, situada a Cabo Engaño. Era allà amb uns amics de vacances, segons ha explicat DiariodeNavarra.es.

El jove era un aficionat al golf i havia anat fins aquesta localitat per practicar la seva passió. Quan estaven en un vaixell, Sacasas va caure al Mar Carib i no va tornar a sortir a la superfície. Els agents han iniciat una investigació per aclarir els fets.

Va caure a l'aigua i no va tornar a sortir a la superfície

A l'embarcació, el jove es va llançar o va caure al mar i no va sortir a la superfície. És probable que es donés un cop contra el fons. En caure, els seus amics es van llançar a ajudar-lo immediatament. Encara que van intentar salvar-li la vida, va ser inútil perquè estava mort.

El cos del jove va arribar a Espanya divendres. De fet, el trasllat es va retardar per la pandèmia. El funeral de Sacasas va ser dissabte 7 d'agost a la tarda en Tanatoris Irache, ha explicat Telecinco.es.

Enrique Punta Cana / Facebook

Imatge d'Enrique Sacasas / Facebook

El club de golf organitzarà un torneig en el seu honor

Enrique era soci d'un club de golf i l'associació ha lamentat el que va passar. A més, han enviat missatges de consol per la mort del jove. "Espontani i alegre" són els adjectius que han utilitzat per descriure el noi.

El club ha decidit anar més enllà i organitzaran un torneig en memòria d'Enrique Sacasas. Volen fer-ho en agraïment per animar altres joves a apuntar-se al centre.

Mor un ancià ofegat en la Platja Llarga de Tarragona

Un altre incident al mar va tenir lloc a Tarragona el 20 de juliol. Un home de 86 anys va morir ofegat en la Platja Llarga de Tarragona. Els sanitaris van intentar salvar-lo, però els esforços van ser inútils.

El telèfon d'emergències va rebre un avís sobre un avi que estava sent reanimat a la platja. Per intentar salvar la vida de l'home, es van activar tres unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També es van traslladar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de la Guàrdia Civil.

És la desena víctima des del 15 de juny a Catalunya

Els testimonis van explicar a Protecció Civil que l'home va ser rescatat pels socorristes de la platja. Allà hi havia bandera verda, de manera que el mar no era perillós. L'avi era de nacionalitat espanyola i és la desena víctima mortal que mor a les platges catalanes des de l'inici de la campanya d'estiu el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat comunica que és molt important extremar les precaucions a la platja. També expliquen que és preferible escollir les platges que estiguin vigilades.