Un home ha estat empresonat a Colòmbia per haver gravat parts íntimes de menors d’edat en diverses platges de Catalunya, on havia vingut uns dies a passar les seves vacances. La seva detenció s’ha produït gràcies a la investigació per pedofília que ha dut a terme la Unitat Central de Delictes Informàtics de la DIC i que ha determinat que el pedòfil havia gravat despullats a diferents menors d'edats d’entre 2 i 12 anys.

La investigació es va iniciar arran de dues detencions que van tenir lloc durant el juny de 2021. Una a Sitges per part dels Mossos d’Esquadra i una altra a Barcelona per part de la Guàrdia Urbana. En les dues ocasions, l’home havia estat sorprès enregistrant menors d’edats a la platja durant la seva estada a Catalunya, on havia vingut de vacances a fer turisme. Després de quedar en llibertat, l’home va tornar al seu país.

Tenia més de 700 vídeos sexuals de menors, una vintena d’ells gravats a Catalunya

Els investigadors van localitzar 760 vídeos emmagatzemats al seu telèfon mòbil. D’aquests, un centenar eren de ‘grooming’, una pràctica en què un adult es posa en contacte amb un menor, fent-se passar per una altra persona, amb la intenció de guanyar-se la seva confiança i acabar demanant-li algun vídeo de caràcter sexual. També es van trobar una vintena de vídeos que havien estat enregistrats a les costes catalanes.

Per a alguns d’aquests vídeos, l’home havia utilitzat càmeres amb zoom per poder gravar els nens a l’interior de casa seva. Tots els vídeos havien estat enregistrats entre el 3 de desembre de 2020 i el 15 de juliol de 2021.  Els investigadors de la policia catalana van poder ubicar el pedòfil a la localitat de Sabaneta, a Colòmbia. Tota la informació que havien aconseguit es va enviar a les autoritats policies colombianes a través de la Interpol. L’home ha estat detingut i empresonat al seu país acusat d’un delicte de tinença de pornografia de menors de 18 anys.