Un empresari italià perd la vida en ser esclafat per uns 25.000 formatges Grana Padano. L'home, de 75 anys, era propietari d'una formatgeria ubicada a la rodalia de Bèrgam, una localitat propera a Milà, al nord d'Itàlia. Tot apunta que li van caure a sobre, en esfondrar-se els prestatges, una gran quantitat de formatges que tenia emmagatzemats i que van acabar provocant-li la mort pràcticament a l'instant. Però això no és tot. Els bombers han localitzat aquest dilluns el seu cadàver després d'una intensa cerca, que va començar aquest diumenge a la nit.

Així van trobar l'empresari italià sepultat pel seu formatge

Els efectius d'emergències van treballar tota la nit per intentar trobar-lo, però, malauradament, només van descobrir-ne el cos sense vida hores més tard, després d'una intensa recerca. La hipòtesi principal és que va ser un accident causat per un error del sistema que permet moure les rodes del formatge i que el propietari de 75 anys —identificat com a Giacomo Chiapparin— estava emprant en el moment que van esfondrar-se els prestatges i els 25.000 formatges van precipitar-se contra ell i van generar un efecte "dòmino" que va acabar per sepultar l'empresari mort aquest diumenge a la nit i trobat aquest dilluns, segons han apuntat fonts policials a diversos mitjans locals italians.

Però, a més a més, tot apunta que la caiguda d'un primer prestatge, des del sostre, va provocar l'esmentat efecte dominó del qual l'home no va poder-se escapar. Les esperances de trobar-lo amb vida per part dels bombers van esvair-se durant les primeres hores de cerca d'aquest diumenge a la nit, atès que era gairebé impossible que sobrevisqués pel descomunal pes dels formatges que tenia a sobre. Per treure l'home de 75 anys sepultat sota els seus productes van caldre una vintena d'efectius, entre bombers i membres d'equips d'emergències. També va ser difícil la localització inicial, perquè la finca de l'empresari italià Giacomo Chiapparin té una extensió d'uns 2.000 metres quadrats, aproximadament.