Elon Musk s'ha convertit en els últims anys en una de les persones més riques i mediàtiques del món. De fet, actualment és el que més diners tenen amb prop de 400.000 milions de dòlars. S'ha fet famós per les seves activitats comercials en empreses com PayPal, SpaceX, Hyperloop, SolarCity, The Boring Company, Neuralink, OpenAI i Tesla.

També ha guanyat notorietat com a figura pública per les seves aparicions en mitjans i la seva activitat en les xarxes socials, que utilitza per fer publicacions sobre els seus projectes i idees. Fins i tot ha arribat a vendre accions per petició dels seus seguidors de Twitter. Ha transcendit com una espècie de showman i molts el veuen com un exemple de persona d'èxit.

Actualment, està treballant en un projecte molt ambiciós en el qual vol controlar els viatges a Mart des de la Terra. Tot apunta que el planeta se li ha quedat petit i vol estendre el seu domini a l'espai, igual que Jezz Bezos, l'amo d'Amazon.

La polèmica de Musk amb els micos

Diverses associacions han denunciat l'empresa Neuralink, propietat de Musk. Aquesta entitat es dedica a la creació d'un xip que, segons Musk, servirà per ajudar a les persones a connectar el cervell a internet amb una tecnologia innovadora que, ara mateix, sembla una mica impossible de fer.

El Comitè Metges per a la Medicina Responsable ha emès un comunicat en el qual acusen l'empresa d'Elon Musk de sotmetre els animals a un sofriment extrem en les seves proves. De fet, 15 dels 23 micos que van participar en les proves del xip han mort o han hagut de ser sacrificades.

Elon Musk EP (2)

Elon Musk / Europa Press

L'empresa porta fent experiments amb micos des de 2017 i asseguren que gràcies a aquesta investigació podran ajudar les persones amb lesions cerebrals o amb membres amputats perquè controlin un dispositiu amb els seus pensaments i puguin comunicar-se i fer diverses accions de forma independent.

Jeremy Beckham, director de defensa de la investigació, ha parlat sobre com l'empresa de Musk tractava els animals: "Estaven, en paraules franques, mutilant i matant els animals. Gairebé tots els micos als quals se'ls van col·locar implants al cap van patir efectes de salut bastant debilitants", va dir.

Neuralink es defensa de les acusacions

L'entitat propietat del multimilionari sud-africà Elon Musk ha emès un comunicat en el qual es defensa de les ferotges acusacions. Diuen que el Comitè Metges per a la Medicina Responsable sempre ataca entitats que fan proves amb animals pels seus fonaments morals, recorden que experimentar amb micos per a futures aplicacions en els humans no és il·legal.

Han declarat que es tracta d'un procediment normal i han explicat el seu mètode de feina: "En iniciar aquest tipus d'investigació mèdica, les cirurgies noves solen realitzar-se primer en cadàvers d'animals i després en procediments terminals. Els cadàvers són d'animals morts que han estat sacrificats de forma humanitària a causa d'una decisió veterinària per un problema mèdic o sacrificats com a informe d'un estudi d'investigació anterior no relacionat".

També van aclarir el nombre de baixes dels animals i les condicions: "Com a part d'aquesta feina, dos animals van ser sacrificats en les dates d'acabament planificades per recopilar dades histològiques importants, i sis animals van ser sacrificats per consell mèdic del personal veterinari".