La policia de Suècia investiga la mort per arma de foc a Estocolm del popular raper suec Einar, de 19 anys, en un succés que va ocórrer dijous però de què han informat aquest divendres les autoritats del país escandinau.

Investiguen l'homicidi

L'esdeveniment va ocórrer al barri d'Hammarby Sjöstad de la capital sueca a l'exterior d'un edifici d'apartaments. Einar, el veritable nom del qual era Nils Kurt Erik Einar Gronberg, va morir després de rebre diversos trets.

Einar / RRSS

Einar / RRSS

Segons la televisió pública sueca SVT es tracta d'un tiroteig relacionat amb activitat de bandes violentes i precisa que el raper havia estat cridat a declarar la propera setmana en un cas vinculat amb una d'elles, coneguda com a Vårby.

El diari Aftonbladet va informar per la seva part que Einar havia estat objecte de missatges amenaçadors en xarxes socials i va afegir que la fiscal de districte Marina Chirakova, que dirigeix la investigació per la mort del raper, va assegurar que encara no s'han practicat detencions.

Historial conflictiu al voltant d'Einar

El conegut raper al país nòrdic va ser segrestat el 2020 per una banda de rapers rivals, també relacionada amb el món criminal de la capital sueca. Per aquest cas diverses persones van ser enviades a presó, entre ells Yasin Byn, un altre conegut raper.

 Yasin Byn / RRSS

Yasin Byn / RRSS

Els temes pels quals es va conèixer Einar tractaven sovint d'episodis vitals relacionats amb el crim, les drogues i les armes.

El 2019 va tenir un gran èxit amb el seu tema "Katten i trakten" (El gat en l'àrea), amb el qual va arribar al número u en les llistes sueques i va rebre diversos premis musicals, inclosos dos "Grammis" suecs.