La Policia Local d'Alacant detecta durant una sola nit, la del passat divendres, 138 persones fent botellón a la ciutat.

Enxampats fent botellón

La Policia Local alacantina va detectar amb un dron equipat amb càmera tèrmica sis concentracions de joves per beure alcohol -fent botellón- que sumaven un total de 138 persones la nit del passat divendres.

Botellón Madrid / EFE

Enxampen amb un dron 138 persones fent botellón a Alacant / Arxiu EFE

Els agents van posar 142 denúncies per consum d'alcohol a la via pública, sancionat amb 90 euros; per reunir-se en grans grups, limitat al País Valencià a un màxim de dues persones en espais d'ús públic, i per incomplir el tancament perimetral.

Cap dels sancionats respectava les mesures sanitàries per a la prevenció de la Covid-19 imposades per la Generalitat Valenciana.

Un dron detecta 138 persones a Alacant

L'operació va començar cap a les sis de la tarda a la platja del Postiguet, a la capital de la província alacantina.

A través de l'altaveu del dron, els agents van alertar sobre l'obligatorietat de guardar la distància de dos metres, portar la mascareta i complir el toc de queda.

A la nit, el dispositiu es va desplaçar cap a la zona muntanyosa del Cabo de las Huertas. I va ser allà on la càmera tèrmica va captar més d'un centenar de joves fent botellón.

La policia va intervenir per dispersar les concentracions i sancionar els joves. Es van identificar entre els assistents quatre menors d'edat que van ser acompanyats pels agents a casa seva.

Sancions per incomplir les mesures sanitàries

L'Ajuntament d'Alacant, provada la seva eficàcia, continuarà amb aquests dispositius aeris per controlar que es compleixin les mesures sanitàries i per detectar botellons i festes privades en habitatges i finques particulars.

Les sancions per incomplir les mesures sanitàries per a la prevenció de la Covid-19 són diferents en cada comunitat autònoma.

Mentre al País Valencià, on s'ha detectat aquesta macrofesta, les grans aglomeracions en llocs públics estan sancionades amb multes d'entre 600 i 300.000 euros, a Catalunya la mateixa infracció, inclosa la consumició d'alcohol oscil·la entre els 3.000 i els 15.000 euros.

Multa - Guàrdia Urbana de Barcelona / Marc Ortín

La Policia Local d'Alacant va posar 142 denúncies per aglomeracions, consum d'alcohol i per incompliment de les mesures sanitàries / Arxiu Marc Ortín

També cal recordar que la multa a escala estatal per a la gent que no porti mascareta és de 100 euros.