Dos interns provoquen dos incendis a la presó Quatre Camins: un d'ells va amenaçar de mort els funcionaris que li havien salvat la vida.

Dos incendis a la presó Quatre Camins

Els fets han passat aquest dissabte al centre penitenciari de Quatre Camins, situat a la Roca del Vallès (Vallès Oriental): dos interns han provocat dos incendis el mateix dia, "provocant el caos absolut". El pres H.C. va decidir provocar un incendi a la seva cel·la, posant en greu risc la vida dels funcionaris que el van socórrer. Per si no fos poc, la mànega de la BIE, un aparell que es fa servir per extingir incendis, estava en mal estat i va rebentar en intentar-la utilitzar.

El material d'extinció de focs estava en mal estat

Que la mànega estava en mal estat se sabia des de dues setmanes enrere, ja que un altre pres va provocar un incendi i a l'hora d'apagar-lo, van tenir el mateix problema.  L'equip directiu del centre i altres càrrecs del centre van fer cas omís d'aquest informe i van deixar la mànega trencada", expliquen des del CISF en un comunicat.

Amenaces de mort als funcionaris

Quan per fi van aconseguir apagar el foc, immediatament, el pres va ser atès pels sanitaris i mostrava una actitud molt violenta: amenaçava de mort els funcionaris que li havien salvat la vida. "Durant l'escorcoll, se li va confiscar un punxó de 30 cm i el mateix intern va verbalitzar que l'anava a utilitzar per ‘segrestar i punxar’ a algun funcionari".

Cárcel / Pxhere

Dos presos provoquen dos incendis al centre penitenciari Quatre Camins de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) / Pxhere

Els funcionaris intoxicats pel fum

Al cap d'una estona, a les 13:15, un altre intern va provocar un incendi al centre penitenciari. Així doncs, els funcionaris van haver d'apagar el foc de nou, amb els equips de seguretat defectuosos. Els funcionaris van poder salvar a l'intern, però un d'ells va haver de ser traslladat a la mútua per inhalació de fum. A conseqüència de la inhalació de fum, quatre funcionaris van haver de ser trasllats en ambulància fins a l'hospital. CSIF té constància que algun d'ells segueix amb clars símptomes d'intoxicació 24 hores més tard del succés".

Els treballadors de la presó han aprofitat l'ocasió per explicar que és una imprudència molt greu que els centres penitenciaris no tinguin el material necessari en cas de trobar-se en aquesta situació, ja que la vida dels treballadors està en perill.