Tarda moguda al CAP Baix Ebre de la ciutat de Tortosa. Quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda, dos nois han entrat al recinte en actitud molt violenta i han començat a colpejar tot el que se li posava per davant, provocant múltiples destrosses al centre mèdic ubicat a l'avinguda de Cristòfol Colom, al barri de Ferreries. Han trencat els vidres de la porta d'entrada i han deixat diversos estris i mobiliari de l'ambulatori danyats. Posteriorment, sense que cap persona hagi resultat ferida, els assaltants han marxat de l'espai, moment en què els treballadors del CAP han alertat dels fets als Mossos d'Esquadra.

Efectius de la policia catalana s'han desplaçat fins al centre mèdic i, després de conversar amb els treballadors per saber que havia passat, han començat a buscar els dos nois que havien provocat els aldarulls. Amb les descripcions que els hi havien facilitat, els han pogut identificar i localitzar poc després al pont de l'Estat de la mateixa capital del Baix Ebre, a només 250 metres del centre sanitari. Malgrat que els dos individus s'han resistit a la detenció i han intentat atacar els agents dels Mossos d'Esquadra, han pogut ser detinguts acusats de ser els presumptes autors d'un delicte de danys i un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Havien visitat el CAP el dia anterior

Els dos detinguts per les destrosses al CAP Baix Ebre tenen 19 i 20 anys i són vells coneguts dels Mossos d'Esquadra, que no n'han volgut facilitar la nacionalitat. També els coneixien al mateix centre mèdic on han provocat els aldarulls, ja que són usuaris habituals de l'espai. De fet, aquest mateix dimecres ja havien visitat tots dos el centre sanitari per ser atesos pels professionals. Es desconeix, però, que els havia dit el metge que els va visitar i quina motivació tenien tots dos per tornar aquest dijous i provocar les múltiples destrosses.