Les carreteres catalanes no donen treva als motoristes. En poc més de 24 hores, dos conductors d'una motocicleta han perdut la vida en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Aquest dimecres, pocs minuts abans de dos quarts de sis de la tarda, al quilòmetre 2,7 de la carretera C-162, al seu pas per Urús, a la Cerdanya, un veí de Llers de 49 anys ha mort en xocar amb un cotxe per causes que a hores d'ara es desconeixen i s'estan investigant.

Arran del sinistre s'han activat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Malgrat els esforços dels sanitaris per intentar salvar la vida del motorista, però, només han pogut confirmar la seva defunció. Per la seva banda, una persona que viatjava al turisme també ha hagut de ser atesa i traslladada a l'hospital de la Cerdanya en estat lleu.

Poc més de 24 hores abans, cap a un quart de cinc de la tarda d'aquest dimarts, al quilòmetre 85,5 de la C-32, al seu pas pel terme municipal d'Alella, al Maresme, va ser un veí de Barcelona de 64 anys qui va perdre la vida. L'home circulava amb la seva moto quan, per causes que els Mossos estan investigant, va perdre el control i va patir una caiguda que va acabar sent fatal. Tres patrulles de la policia catalana i quatre unitats medicalitzades del SEM es van desplaçar fins al punt del sinistre, però ja no es va poder fer res per salvar-li la vida. En aquest cas, l'accident va obligar a tallar diversos carrils i la circulació no es va poder normalitzar fins al cap de gairebé tres hores.

Ja són 25 els motoristes morts a les carreteres catalanes aquest 2024

Amb aquestes dues víctimes, són 72 les persones mortes en accident de trànsit aquest 2024 a les carreteres de Catalunya, segons les dades provisionals del Servei Català de Trànsit. D'aquestes víctimes mortals, 25 eren motoristes, concretament 24 conductors del vehicle de dues rodes i una persona que anava d'acompanyant. Es tracta d'un dels col·lectius més vulnerables a la carretera, tal com demostren les dades, amb gairebé un terç de les víctimes. De fet, l'anterior accident mortal, el passat divendres 5 de juliol, també va ser el d'un motorista de 64 anys que va patir una sortida de vida a Castellet i la Gornal.