Dues persones han mort aquest diumenge a la tarda en precipitar-se amb el seu quad per un barranc d'uns 50 metres d'altura al Món Sant Benet, al terme municipal de Talamanca, al Bages. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incident quan passaven pocs minuts d'un quart de vuit del vespre i ràpidament s'ha activat l'equip de rescat i dos helicòpters amb unitats de muntanya del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). També s'han activat efectius dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM), per tal d'atendre les dues víctimes en cas d'haver resultat ferides.

No obstant això, quan han arribat al lloc dels fets, no s'ha pogut fer res per salvar la vida dels ocupants del quad, un home de 30 anys i un menor de 12, veïns de Sant Fruitós de Bages, i només s'ha pogut confirmar la seva mort, provocada per la gravetat de les ferides que havien patit en caure pel barranc del camí de les Generes. Els Mossos d'Esquadra, que també van desplaçar-se fins al Món Sant Benet amb vuit patrulles, han obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest accident. 

Un rescat molt complicat

Els efectius dels serveis d’emergència van treballar tot el vespre per a rescatar els dos ocupants del quad precipitat. Els agents del GRAE van haver de baixar un desnivell molt gran per tal de poder accedir fins a les víctimes, les quals havien mort gairebé a l’instant a causa de l’impacte amb la roca en caure des d’una altura tan considerable. Les maniobres de rescat es van allargar fins ben entrada la nit i, finalment, van poder recuperar els cadàvers entre les deu i les onze de la nit d’aquest diumenge 23 d’abril. 

Els Bombers fan diversos rescats aquest cap de setmana

Els Bombers de la Generalitat han hagut d'efectuar diversos rescats per tot Catalunya aquest cap de setmana. Aquest diumenge, han ajudat un escalador de 77 anys que s'ha començat a trobar malament quan estava fent una via a la Morera de Montsant i ha requerit ajuda per ser evacuat.

Aquest dissabte, també es van fer dos rescats de muntanya. El primer va tenir lloc a Sant Llorenç de Montgai, quan una persona es va precipitar des d'una alçada de 10 metres quan estava fent escalada. L'altre rescat es va produir la Nou de Berguedà, quan una escaladora va patir una fractura de turmell mentre estava fent una via.