Agents de la Policia Nacional han detingut dos germans, de nacionalitat colombiana, com a presumptes autors de l'assassinat del seu cunyat. El cadàver de la víctima va ser trobat aquest dimecres enterrat al jardí d'una finca al municipi de Siero, a Astúries, tot i que se sospita que el crim s'hauria produït a finals del mes de març. La troballa del cos ha estat la culminació d'una investigació que es va iniciar arran que els familiars ara detinguts, en un intent per treure's les sospites de sobre, van denunciar la desaparició de l'home a comissaria.

Aquest intent per allunyar la investigació policial d'ells, però, se'ls va girar en contra. Des d'un primer moment, tal com detalla La Nueva España, els investigadors van sospitar que no es tractava d'una desaparició voluntària i, a més, van notar que hi havia contradiccions en les versions dels dos germans, que van quedar sota el punt de mira dels policies. Després de diverses indagacions, es va procedir aquesta setmana a inspeccionar la finca i es van trobar restes de sang en una graella. Davant les sospites que el cos pogués haver estat enterrat al jardí, es va rastrejar el terreny fins que el van trobar enterrat al costat d'una figuera embolicat en plàstic i en avançat estat de descomposició.

Assassinat a ganivetades

El cos va ser traslladat a l'anatòmic forense i l'autòpsia practicada va demostrar que presentava diverses ganivetades produïdes en ser atacat per l'esquena. La Policia Nacional investiga les circumstàncies dels fets, quan van passar i els motius que tenien els dos germans per matar el seu cunyat. La principal hipòtesi és que, motivats per un conflicte familiar que arrossegaven des de feia temps, l'haurien matat el passat 23 de març durant una festa que es va celebrar a la finca. La investigació segueix en marxa i no es descarta que a més dels detinguts, a qui es considera els autors materials del crim, es pugui arrestar més persones com a encobridores.