Dos homes, narcotraficants molt coneguts a Pontevedra i que també són cunyats, van protagonitzar una violenta baralla aquest divendres al vespre que va resultar en la mort d'un d'ells a mans de l'altre, que li va assestar diverses punyalades enmig del carrer abans d'intentar fugir. La Policia Nacional va enxampar el presumpte assassí al voltant de les nou del vespre i se'l va endur a comissaria, acusat d'un delicte d'homicidi

El servei d'emergències de Pontevedra va rebre un avís a les 20:40 hores que informava sobre un home estès a terra enmig de la calçada a tocar de la Praza de Abastos de Vilaxoán. Fins al lloc es va activar una ambulància d'Urxencias Sanitarias 061 i patrulles de la Policia Nacional i de la Local. La víctima, resident de la veïna A Illa de Arousa i identificada com a Luis Mariano Cañón Parada, conegut pel sobrenom d'O Boxeador, jeia en un toll de sang i els paramèdics no van poder fer res per salvar-li la vida. 

S'havien barallat per un tema de drogues 

Els veïns que van alertar sobre el que havia passat van explicar als agents que la discussió entre els dos cunyats es va iniciar dins de l'apartament d'un d'ells. No era cap secret que dins d'aquell habitatge la família es dedicava a fer tripijocs amb droga, i una desavinença per aquest tema és la principal hipòtesi que manegen els investigadors sobre l'origen de la mortal baralla. 

El sospitós, José Fernández Otero, va intentar escapar després de cometre presumptament el crim acompanyat de la seva germana i parella del mort. Diverses persones els van veure pujar al cotxe d'ell i marxar del lloc dels fets i la policia va activar un dispositiu de recerca. Els van poder interceptar poc després, i José Fernández va quedar detingut per l'assassinat del seu cunyat, Luis Mariano Cañón Parada.