Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 15 de setembre dues persones i en van prendre declaració com a investigat a una tercera persona per amenaces i coaccions a un taxista de l'AMT que oferia els seus serveis a través d’una empresa de transports online.

Els detinguts són de Badalona i de l'Hospitalet de Llobregat

Els arrestats tenen 53 i 32 anys i són de nacionalitat espanyola  i pakistanesa i es van detenir a Badalona (Barcelonès) i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Aquestes detencions es produeixen arran d’un conflicte laboral que s’ha reactivat d’ençà que l’any passat l’AMT  van autoritzar als taxistes poder fer també ús de les plataformes online.

Conflictes entre taxistes per una plataforma online

Les darreres setmanes, el conflicte entre alguns taxistes contraris a aquestes plataformes i els taxistes que sí que en fan ús s’ha incrementat i han protagonitzat alguns incidents a Barcelona i especialment a l’Aeroport de Barcelona - El Prat.

En aquest context, el 10 d’agost passat es va produir un atac contra un taxi que es trobava estacionat en un carrer de Badalona. El vehicle va aparèixer amb l’interior cremat i el capó amb pintades contra la plataforma.

Taxistes amenaçats i coaccionats

Es va donar el cas que persones contràries a aquesta aplicació havien assenyalat els taxistes que les utilitzaven. De fet, els investigadors van rebre la denúncia de dos taxistes que van ser amenaçats i coaccionats quan anaven a buscar els seus clients. Un d’aquests taxistes és el propietari del vehicle cremat a Badalona.

Els agressors s’apropaven on s’havia de produir la recollida i intentaven convèncer el client que no pugés al taxi. Si no se’n sortien escridassaven, amenaçaven i gravaven amb els seus telèfons mòbils tant al vehicle com al conductor, i especialment el seu número de llicència, ja que es tracta de taxis de l’AMT.

Mossos d'Esquadra / Archivo

Detenen dos homes per cremar un taxi a Badalona (Barcelonès) / Arxiu

Aquestes accions acostumaven a ser compartides per les xarxes socials amb l’objectiu d’assenyalar i coaccionar  a aquests treballadors, ja que publicaven fins i tot les seves dades personals i les del vehicle.

Els dos detinguts en llibertat amb càrrecs

La investigació va relacionar tres homes amb aquests fets i dos d’ells van ser detinguts el 15 de setembre passat als seus domicilis. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció 1 de  Badalona el dia 16 i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Dos detinguts per deu robatoris a Esparreguera

A més, els Mososs d'Esquadra també han detingut dos homes per, presumptament, haver protagonitzat almenys deu robatoris a Esparreguera (Baix Llobregat) i, igual que els homes que han cremat el taxi a Badalona, estan en llibertat amb càrrecs, tot i que entre els dos acumulen 13 antecedents policials.