Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge a Móra d’Ebre un home de 35 anys, de nacionalitat estrangera, que estava generant aldarulls al mig del carrer, creant inseguretat i trencant retrovisors dels vehicles que hi havia aparcats a la via pública. La detenció, però, no va ser fàcil i dos agents van quedar ferits greus. 

Després de la trucada al 112 d’uns veïns, una patrulla dels Mossos d’Esquadra va arribar al lloc i tal com van arribar l’home, que era molt alt i corpulent, es va abraonar sobre d’ells, ferint als dos policies. Una agent va patir una lesió greu al colze i el segon agent cops de puny a la cara i ferides amb sang. Els tres van anar per terra per intentar-lo reduir.

Al cap de pocs minuts una segona patrulla va arribar i també va col·laborar amb la detenció d’aquest home, que estava molt exaltat i violent. Si bé aquesta segona patrulla sí que portava la pistola Taser, només n’hi ha una per comissaria i torn, que porta l’agent, normalment un caporal o un sergent, que fa de cap de torn, no la va poder disparar, ja que els seus dos companys, si bé ja estaven ferits, estaven sobre de l’antisocial per poder-lo detenir. En l’escorcoll, quan ja estava assegurat, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, els agents li van trobar un ganivet de 22 centímetres amagat als pantalons.

Cada cop, pitjor

L’home finalment va poder ser arrestat per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i danys, a l’espera que sigui entregat al jutjat de guàrdia, on, tal com és habitual, serà deixat en llibertat amb càrrecs. Els dos agents, els primers que van arribar a l’incident, han hagut de ser donats de baixa per la gravetat de les ferides.

Aquest nou atac a la policia, amb agents ferits, és un més dels molts que cada setmana registren els agents dels Mossos d’Esquadra. Aquest cap de setmana, per exemple, una patrulla de la policia de Parets del Vallès va ser objectiu d’uns esvalotadors que participaven en una trobada de cotxes tunejats, o els incidents registrats a finals d’octubre a Molins de Rei, després de la finalització d’un concert de la festa major.