Un grup format per sis dones i cinc nens va protagonitzar una situació escandalosa que ha estat comentada per moltes persones a través de les xarxes socials. Aquestes 11 persones van decidir menjar al restaurant Wolfie's, de la ciutat nord-americana de Houston i van decidir no pagar.

Després de menjar, les dones es van negar a pagar el compte de 385 dòlars (346 euros) després de veure que a la factura se'ls demanava un percentatge molt elevat com clava. Elles van considerar que aquesta xifra era "exagerada" i van comunicar els treballadors de l'establiment que no pagarien el compte.

El propietari del Wolfie's Restaurant de Houston es va enfadar amb l'actitud de les dones, ja que la quantitat que no volien pagar les comensals era realment alta i no estava disposat a permetre que se n'anessin sense abonar la quantitat corresponent. Les dones van parlar amb diversos periodistes de mitjans locals i afirmen que el propietari del local les va insultar i va arribar a agredir algunes d'elles per no pagar-li el que li devien.

L'origen de la polèmica

La discussió entre el grup de dones i el propietari del restaurant es va iniciar per la quantitat extra que les comensals havien de pagar per la propina. Segons elles, en el compte es demanava un 30% pels serveis prestats pels cambrers, encara que el propietari de l'establiment defensa que el percentatge era del 18%, que és el que s'utilitza quan hi ha moltes persones menjant i és una ocasió especial.

Els agents que investiguen aquest enfrontament han pogut veure les imatges gravades per les càmeres de seguretat, en elles es pot veure que hi va haver enfrontament dins i fora de l'establiment. A més, l'actitud de l'empresari va ser summament hostil i va arribar a tocar a algunes de les dones que van menjar al seu restaurant.

No hi ha proves sobre el que el propietari del local els va dir, ja que la càmera no té micròfon, però elles afirmen que ell va utilitzar insults racistes contra elles. Fins i tot el van acusar de ser classista, en relacionar-les amb una situació de pobresa per ser negres. Jasmine Scott, una de les denunciants, va corroborar aquesta versió dels fets.

El propietari del restaurant es defensa

L'establiment va emetre un comunicat a les seves xarxes socials en el qual donaven la seva versió dels fets per informar els seus clients: "Lamentem profundament que aquest incident hagi sortit de control. Les dones es van refusar a pagar el compte de 385 dòlars i van marxar sense pagar".

Després que les xarxes socials s'omplissin de missatges comentant aquest aldarull, Scott Weir, l'amo del Wolfie's Restaurant, va decidir parlar en una cadena de televisió local per donar la seva versió dels fets: "La propina del 18% està publicada a la paret i al menú. Ve una senyora i em diu: 'no pagarem  el compte i no hi ha res que hi puguis fer'. Va ser llavors quan les coses van sortir de control", va dir.

Es va defensar de les acusacions racistes: "Jo volia cobrar la meva factura de 385 dòlars. Així que no, no es tractava d'un problema relacionat amb la raça de les clientes", va comentar.

El Wolfie's Restaurant és un establiment que s'especialitza en el menjar tradicional americà. Els seus plats més famosos són les hamburgueses i els mariscos, està relativament bé valorat per als usuaris de Tripadvisor, amb 3,5 estrelles sobre un màxim de cinc.