Megan Brouwer, una dona australiana de 36 anys, va patir la mossegada d'una serp mortal al parc nacional Karijini, ubicat a l'oest del país oceànic. En el moment de l'atac, Brouwer es trobava amb el seu fill de cinc anys i el seu marit. La ciutat més propera a aquest lloc està a 700 km de distància.

Brouwer va haver d'aguantar set hores fins i tot ser atès, ja que és el que van tardar a arribar fins allà els serveis d'emergència. El parc nacional Karijini és un lloc realment remot, allunyat de grans ciutats i té un accés molt complicat pels seus grans penya-segats i rius.

La víctima, el seu fill petit i el seu marit havien acabat la caminada i es disposaven a tornar a Knox Gorge, que està a més de 35 quilòmetres de distància, quan Megan Brouwer va cridar una paraula que va alertar el seu espòs: "serp!", aquest animal l'havia mossegat ràpidament i estava fugint de la família Brouwer.

Les declaracions de Megan Brouwer

La víctima va atendre els companys d'ABC News per parlar del brutal atac d'aquesta serp, que és extremadament verinosa: "Vaig saber pel soroll que va fer la serp que la tenia molt a prop, jo vaig fer un salt i després em vaig veure la cama i tenia una ferida amb bastanta sang", va dir.

Van haver de traslladar-la per un riu Twitter
Van haver de traslladar-la per un riu / Twitter

La víctima va tenir molta sort, a prop del lloc en el qual la serp la va atacar hi havia un metge passejant per la zona. Va atendre Megan poc després i va poder ajudar-la aplicant-li primers auxilis, li va col·locar una bena perquè el verí no es propagués i va avisar les autoritats amb el seu telèfon de satèl·lit.

El marit de Megan Brouwer va intentar demanar ajuda amb el seu telèfon mòbil, però el tenia apagat i quan el va tornar a encendre no era capaç de fer trucades, tampoc als serveis d'emergència perquè anessin fins a Karijini a atendre la seva dona.

La travessia dels serveis d'emergència

Fins al lloc dels fets van anar els guardaboscos del parc de Karijini, alguns agents de la policia local, els voluntaris de St John Ambulance i membres del Servei d'Emergència de l'Estat. Malgrat això, van tardar gairebé set hores a arribar per l'enorme distància que hi ha i el difícil accés que té la zona en la qual va succeir l'atac de la serp.

Els membres del Servei d'Emergència de l'Estat van atendre Megan quan van arribar a la seva posició, però havien de portar-la urgentment fins a l'hospital més proper. Fins i tot van haver de passar per diversos trams amb molta aigua en els quals el cos de la víctima estava flotant a sobre de la llitera.

Megan va parlar sobre aquesta peculiar travessia i de com de perillosa que era: "El camí per si mateix es va estrènyer bastant al caire del penya-segat, i maniobrar una llitera al voltant dels arbres i pujar per la paret del penya-segat em feia molta por", va dir.

Afortunadament, la serp que va mossegar a Megan, una gwardar (Pseudonaja nuchalis), no va arribar a injectar-li el verí, li va fer el que els experts anomenen una "mossegada seca" en la que els ullals de l'animal causen mal superficial, però no arriben a llançar verí.