Una dona de 41 anys ha estat detinguda a Miami, Estats Units, després d'haver matat els seus fills de tres i cinc anys a casa seva, al sud de Florida. Ella mateixa va trucar als serveis d'emergències després d'escanyar els petits mortalment i va dir als agents: "Veniu a buscar-los, ja no els vull". Els nens estaven lligats al llit de bocaterrosa i l'assassina, identificada com Odette Joassaint, ha estat arrestada sota càrrecs d'assassinat en primer grau.

Mata els seus fills de 3 i 5 anys i confessa la policia

Així ha informat dels fets la Policia de Miami, que ha detallat com va passar tot, la nit d'aquest dimarts, quan els serveis d'emergències van rebre una trucada al telèfon 911 on la dona, "desesperada" demanava que algú anés a un apartament al barri La Petita Haití d'aquesta ciutat del sud de Florida. Identificada com Odette Joassaint, deia als agents: "Veniu a buscar-los, ja no els vull", en plena crisi mental i amb una actitud molt agressiva.

En entrar a l'habitatge, els policies van trobar la macabra escena: els dos nens, Laura, de cinc anys, i Jeffrey, de tres, estaven morts i lligats al llit de bocaterrosa. Malgrat els intents dels sanitaris que van acudir d'urgència, no van poder salvar la vida dels dos petits, dels quals van certificar la mort al lloc dels fets. Automàticament, Joassaint va confessar als agents desplaçats a casa seva que va lligar els seus fills pels braços, les cames i el coll, i que després va utilitzar una cinta vermella per escanyar-los.

"Veniu a buscar-los, ja no els vull": la macabra trucada a emergències

Com a explicació dels fets, la dona va detallar que els petits, amb cognom Belval, "patien i que patirien menys si estiguessin morts", recull l'informe policial. Davant de les declaracions, va ser detinguda per l'assassinat dels nens i traslladada a un hospital local per comprovar el seu estat mental, del qual no s'han donat més detalls. Se l'acusa de dos càrrecs d'assassinat en primer grau i ja es troba en una presó del comtat de Miami-Dade.

Odette Joassaint / AP

Odette Joassaint va matar els seus dos fills i ho va confessar a la policia / AP

El pare de les víctimes, Frantzy Belval, es va col·locar davant l'habitatge en el qual han mort els seus fills amb fotos dels petits, i va declarar als mitjans locals que l'Odette, de qui s'havia separat feia un temps, era una dona inestable i estava passant per conflictes econòmics. De fet, el mitjà Miami Herald detalla que la parella tenia un llarg historial de violència domèstica mútua des de 2017, quan la dona va ser detinguda per mossegar el braç a la seva llavors parella enmig d'una discussió per diners. Dos anys després, Belval era arrestat per agredir Joassaint quan estava embarassada del petit Jeffrey, encara que ella es va negar a declarar en contra de l'home en el moment.