La setmana passada van trobar el cadàver de la Rosi, de 29 anys, a l'interior de casa seva a O'Barco de Valdeorras (Ourense). La van asfixiar i tenia cops per tot el cos i, tot i la gravetat dels fets, de moment no hi ha cap persona detinguda. Qui la va matar i per què?

Leticia Magali Sanabria assassinada a O Barco de Valdeorras

Leticia Magali Sanabria, coneguda com a Rosi entre els seus amics i familiars, era del Paraguai feia des del 2018 que vivia a Galícia i que treballava com a dona de fer feines. Compartia pis amb dues companyes de feina a O Barco de Valdeorras, un petit municipi a prop d'Ourense i mantenia econòmicament els seus vuit germans, que vivien a Paraguai. "Gràcies a ella estem sobrevivint, fins i tot vaig poder anar a la universitat", explica un germà de la víctima a La Voz de Galicia.

Tot va començar quan, el divendres, la Rosi no va anar a treballar i una companya de feina la va començar a trucar, ja que no era habitual que faltés a la feina, però ella no li agafava el telèfon. Amoïnada, va trucar a la Guàrdia Civil i els policies es van traslladar fins a casa seva, a l'avinguda Conde de Fenosa

Dues hipòtesis: robatori o crim masclista a Ourense

Quan els policies van entrar al pis, van poder comprovar que hi havia el cadàver de la Rosi: tenia cops per tot el cos i signes d'estrangulament i l'autòpsia va determinar que havia mort asfixiada. A més, el pis estava completament desordenat, com si haguessin entrat a robar. Així doncs, els policies van començar a treballar amb dues hipòtesis: un robatori o un crim masclista.

No obstant això, aquesta segona hipòtesi no va agafar tanta força, ja que no havia presentat cap denúncia ni per violència de gènere ni per assetjament. A tot això cal sumar-li que, segons els familiars de la víctima, no tenia parella i pensen que l'han assassinat per un tema econòmic.

Leticia Magali Sanabria / Facebook

Leticia Magali Sanabria va ser assassinada a O Barco de Valdeorras (Ourense) la setmana passada i la Guàrdia Civil investiga el cas / Facebook

"Aquesta persona de confiança la va trair i la va matar per robar-li els diners"

De fet, hores abans del crim, la Rosi es va posar en contacte amb la seva mare per dir-li que una persona de confiança li faria un ingrés econòmic, ja que ella no li podia fer. Segons ha explicat el germà de la víctima als mitjans paraguais, "aquesta persona de confiança la va trair i la va matar per robar-li els diners".

Investigació en mans de la Guàrdia Civil i sense cap detingut

Aquesta hipòtesi del seu germà encara no ha estat corroborada per la Guàrdia Civil, que està investigant el cas i que, de moment, no han fet cap detenció. El cas es troba sota secret de sumari i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.