Tragèdia a Vilamarxant (València). Una dona ha degollat amb un ganivet de cuina el seu nadó d'un any, l'ha abandonat en un traster deixant un riu de sang i s'ha llançat al buit des d'un segon pis. Els fets s'ha produït aquest dilluns cap a les deu del matí. Diverses patrulles de la Guàrdia Civil i de la Policia Local s'han traslladat fins al lloc en rebre l'avís que una persona havia saltat des d'un edifici. No obstant això, poc després, han descobert el cadàver del petit en una habitació per guardar eines o altres objectes, per la reguera de sang que hi havia escampada per tot el terrat.

La Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació per esclarir el presumpte assassinat del bebè, ha auxiliat en un primer moment la dona, de 36 anys, que era al carrer malferida, molt a prop del parc Sant Blai de la localitat valenciana. Poc després, han arribat diversos facultatius i efectius del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) que li han donat assistència, l'han entubat i l'han traslladat en ambulància a l'Hospital Universitari i Politècnic de La Fe de València amb pronòstic reservat, segons ha avançat el diari Las Provincias de fonts mèdiques. L'única informació sobre el seu estat en aquests moments és que, com ha explicat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), té politraumatisme i està estable.

Mort del nadó d'un any a Vilamarxant

La investigació pel presumpte crim del petit d'un any ha portat a determinar l'hora aproximada de la mort. S'hauria donat entre les nou i les deu d'aquest matí de dilluns, atès que la dona s'ha llançat al buit des del segon pis de l'edifici i el telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís a les 9.50 hores. Els primers indicis apunten que la mare l'hauria degollat amb un ganivet de cuina i després l'hauria tancat al traster del terrat, per intentar suïcidar-se minuts més tard. Tanmateix, encara no estan clares les motivacions ni les raons per les quals hauria matat el nadó, però la Guàrdia Civil la manté sota custòdia a l'Hospital Universitari Politècnic de La Fe de València perquè està acusada de l'assassinat, mentre que un equip del Servei de Criminalística del cos du a terme una minuciosa inspecció de l'habitatge, segons el mitjà citat.