Un accident que podria haver estat mortal acaba amb un rescat miraculós a Vigo (Pontevedra). Una dona ha caigut aquest dimarts en un pou d'una nau abandonada de Vigo des d'una altura considerable. Tot i que l'aigua la submergia gairebé completament, la seva estatura li ha permès fer peu en el buit i s'ha quedat, literalment, amb l'aigua al coll. Segons ha informat aquesta tarda el 112 Galícia, la persona que va alertar a Emerxencias va assegurar que desconeixia com la dona va poder acabar a l'interior del pou, ja que era força estret i d'uns tres metres de profunditat.

En qualsevol cas, la dona va caure al pou per circumstàncies que es desconeixen en aquests moments i es va colpejar a diverses parts del cos. Cap al migdia es va rebre la trucada de l'alertant que hi havia una persona dins de l'excavació d'una nau abandonada. Es van traslladar diversos efectius d'emergències fins al número 59 del carrer Jacinto Benavente, que segons ha explicat Faro de Vigo, es tracta d'un antic edifici de Pescanova. Al rescat van anar els Bombers de Vigo amb diverses dotacions, Urxencias Sanitarias Galicia-061 amb una ambulància i diferents patrulles de la Policia Local de Vigo i la Policia Nacional.

Rescaten la dona amb l'aigua fins al coll

L'operatiu per rescatar-la es va activar en el 112 Galícia a dos quarts de tres del migdia, format pels bombers, els sanitaris i els dos cossos de policia. Poc després van aconseguir treure-la del pou i van ser els mateixos Bombers de Vigo que van explicar que la dona no es va ofegar perquè al pou no hi havia prou aigua i aquesta li arribava just al coll, per la qual cosa podia respirar. La dona, malgrat els cops, es troba sana i estàlvia i no revesteix ferides de gravetat. Cal recordar que la nau abandonada on es va precipitar és un lloc habitual d'ocupació d'indigents i no és la primera vegada que els equips d'emergències intervenen en aquest recinte, especialment per incendis.