Un conductora ha estat interceptada a A Cañiza (Pontevedra) després de sol·licitar ajuda a la Guàrdia Civil per arribar al seu lloc de treball per trobar-se indisposada en haver ingerit begudes alcohòliques i arribar a quadruplicar la taxa d'alcoholèmia.

S'entrega a la policia després de no trobar la feina

Segons ha informat l'Institut armat aquest divendres, els fets van succeir el cap de setmana passat, quan el 112 va informar de què una dona que viatjava per l'autovia A-52, de Ribadavia a Vigo, requeria la presència de la Guàrdia Civil perquè la traslladessin al seu lloc de treball a causa de la seva indisposició. Unes circumstàncies causades per una borratxera contundent.

Després de l'avís, una patrulla del destacament de Trànsit| de la Guàrdia Civil de O Porriño va localitzar el vehicle estacionat al voral de l'autovia, a l'altura del quilòmetre 274, en el municipi d'A Cañiza.

La conductora, que es trobava dins del turisme, va ratificar als agents que havia trucat al 112 sol·licitant ajuda per arribar al seu lloc de treball, a Vigo, en trobar-se indisposada per haver ingerit begudes alcohòliques, relata Europa Press.

Prova d'alcoholèmia de rècord

En ser requerida per realitzar les proves d'alcoholèmia va donar resultat positiu amb una taxa d'1,04 mg/l en aire exhalat, la qual cosa suposa més de quatre vegades la taxa màxima permesa.

Una vegada retirat el vehicle de l'autovia per una grua, la conductora va ser traslladada a la caserna d'O Porriño, on se li va notificar la seva condició d'investigada com a presumpta autora d'un delicte contra la seguretat viària. Les diligències instruïdes es van remetre al Jutjat d'Instrucció de guàrdia dels de Ponteareas.

Control Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Control Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha assenyalat que, en cas de ser considerada culpable per l'Autoritat Judicial, la dona s'enfronta a una pena de presó de tres a sis mesos, a una multa de sis a dotze mesos, o a feines en benefici de la comunitat. En qualsevol cas, amb la privació de conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys.