Aquest matí la jutgessa de guàrdia de Valls ha rebut la dona que els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte a la matinada a Cabra del Camp (Alt Camp) per haver atropellat i matat la seva parella, un home de 52 anys. Després de passar a disposició, la jutgessa ha ordenat la presó provisional, a l’espera que avancin les investigacions que estan fent els agents del grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió del Camp de Tarragona. Tal com ha pogut saber ElCaso.cat, la dona arrestada era víctima de violència masclista per part de l'home mort. Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant com es van desenvolupar els fets i com va atropellar i matar l'home que la maltractava.

Detinguda per haver atropellat mortalment la seva parella

La dona, de 45 anys, de nacionalitat espanyola, com l’home, va ser arrestada després que els Mossos confirmessin que la mort de l’home no havia estat accidental. Va ser trobat per una veïna al voltant de tres quarts de cinc al carrer Darnius de la urbanització del Mas del Plata, a Cabra del Camp. La dona el va trobar, de bocaterrosa, davant de casa d’ella, ja sense vida. Tot i que es van activar equips del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), no es va poder fer res per salvar-li la vida. 

Al voltant de les tres de la matinada els Mossos d’Esquadra van detenir la dona, que ha passat dues nits a la comissaria de Valls, fins que aquest matí ha estat entregat a la jutgessa de guàrdia, que havia mantingut la investigació amb un escrupolós secret de sumari. Ara s’ha pogut saber que, segons les investigacions de la policia catalana, la dona, presumptament, el va atropellar i després el va abandonar. Aquesta nit ja dormirà a la presó de Mas d’Enric, a Tarragona. 

La dona, víctima de violència masclista

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona detinguda era víctima de violència masclista i havia estat agredida en diverses ocasions per part de l’home. Els Mossos investiguen ara si l’atac de la dona amb el cotxe contra l’home va ser intencionat o va ser una reacció de pànic davant dels atacs que patia per part de l’home. La qualificació que faci Fiscalia i el jutge instructor serà clau per aclarir quina és la teoria de la policia, si ho investiguen com un homicidi o un assassinat.

La parella feia pocs mesos que vivia a Mas del Plata

La parella feia pocs mesos que vivien en aquesta casa a quatre vents de la urbanització del Mas del Plata. Concretament, vivien en una finca del carrer de Crespià, a menys de 100 metres del punt del carrer de Darnius, on va ser trobat l’home, en un toll de sang, sense vida.

La parella residia en una casa propietat d’un dels familiars de l’home i no feia més de tres mesos, segons els veïns, que hi viva. Segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, l’home mort tenia antecedents i feia poc temps que havia sortit de la presó, abans d’instal·lar-se en aquesta tranquil·la urbanització entre Cabra del Camp i el Pont d’Armentera. Els veïns no eren coneixedors que la dona era víctima de la violència masclista.