La Guàrdia Civil pensa que el jove de 30 anys que va assassinar a la seva nòvia no ho va fer sol, estan buscant més implicats en aquest macabre crim i no descarten que en els dies vinents es facin noves detencions. Un adolescent de 15 anys i cosí de la víctima va quedar ferit durant l'agressió, però es desconeix quin paper va tenir en l'assassinat.

Els fets van passar el cap de setmana a Montemayor, on víctima i assassí vivien des de feia menys de dues setmanes. Tots dos són de Romania, però havien vingut temporalment a Espanya per treballar a la campanya agrícola de l'all.

Segons les investigacions policials, el presumpte autor dels fets va començar a discutir amb la víctima, de 26 anys. La va apunyalar, la va pujar al cotxe i la va deixar al mig del carrer greument ferida i, posteriorment, va fugir.

La Guàrdia Civil deté l'assassí masclista de Montemayor

Els sanitaris la van traslladar fins a l'hospital amb un pronòstic molt crític i, després d'unes hores, va acabar morint a causa de les punyalades que, presumptament, li havia clavat la seva parella. La Guàrdia Civil va obrir una investigació per detenir el presumpte autor dels fets. Al cap d'un dia, van descobrir que estava amagat a San Clemente (Conca) i el van arrestar per un delicte d'assassinat per violència de gènere.

Busquen més implicats en l'assassinat i no es descarten noves detencions

El cosí de presumpte assassí, un noi de 15 anys, va quedar ferit durant l'agressió mortal, però, de moment, es desconeix quin va ser el seu paper quan van passar els fets i ho estan investigant. L'Institut Armat està intentant esbrinar si hi ha més persones implicades en aquest assassinat, ja que pensa que algunes persones de l'entorn proper del presumpte feminicida podria estar implicat i no descarten cap escenari.

La dona assassinada tenia dos fills menors d'edat a Romania

La dona assassinada tenia dos fills menors d'edat que han quedat orfes. Com la majoria de víctimes de violència de gènere, no existien denúncies prèvies contra el presumpte assassí i la investigació continua oberta per esbrinar més detalls que ajudin a esclarir els fets. Amb aquesta víctima, ja són 15 les dones que han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles des de l'1 de gener del 2022.

Número d'atenció a víctimes de violència de gènere

Qualsevol dona que sigui susceptible de patir aquest tipus de violència pot contactar amb el 016, que és el número d'atenció a les víctimes: és gratuït, no deixa rastre a la factura i ofereix assessorament legal en 52 idiomes diferents. També hi ha el canal de Whatsapp amb número 600 000 016, que té assistència les 24 hores cada dia de la setmana.