Dollar Selmouni, cantant i actor, ja catapultat a Netflix, va néixer a la presó de Soto del Real fa 25 anys. Una infantesa i adolescència dures el van marcar per sempre i el van convertir en qui és ara, donant també a la seva música i actuació la sinceritat necessària per a l'èxit que per fi li ha arribat.

Dollar Selmouni, nascut a la presó

Fa tres setmanes les bones notícies s'acumulaven: confirmat dins el repartiment de la sèrie de Netflix Hasta el cielo, seqüela de la pel·lícula amb el mateix nom en què ja va participar sota la direcció de Daniel Calparsoro.

Gairebé alhora, es publicava el seu segon disc, Dollar Selmouni, produït per Warner i en el que compta amb nombrosos col·laboradors: Nats i Waor, Foyone o FernandoCosta entre ells.

Dollar Selmouni / YouTube

Dollar Selmouni / YouTube

Utilitzant la música com a teràpia, Jamel Selmouni Guerrero s'ha convertit en Dollar, actor, intèrpret i cantant d'èxit -la seva cançó Chacho acumula més de 12 milions de reproduccions a Spotify, on té més de 400.000 oients mensuals.

Per sort aquesta ha estat la seva escapatòria, canalitzant el seu passat cap a la fama, però no sempre va ser així.

Centres de menors i treballar al kebab

Nascut d'una mare presa per possessió de drogues, va passar directament a un centre d'acolliment, on va viure els seus primers anys.

D'allà, es va instal·lar amb el seu pare, anomenat Samba, algerià amo d'un kebab a Palma -on el Dollar va treballar un temps-, i la seva parella, Mari Carmen, que es va convertir en la seva tutora.

La seva mare no va arribar a veure la fama del jove, va morir fa cinc anys "per assumptes de drogues" després d'una dècada de presó a presó, l'última a Mallorca.

Tanmateix, va deixar l'escola i va començar a ficar-se en embolics, i per això va ingressar en un centre de menors des dels 14 fins als 16, quan el seu pare el va enviar a Algèria per intentar que no reincidís.

Majoria d'edat, Algèria i barraques

Quan va complir la majoria d'edat, no va haver cap altra d'anar a viure a El Hoyo de Palma, un barri de barraques conegut per ser un gran epicentre de tràfic de drogues.

D'allà va sortir amb una idea clara: la música era la seva passió. Per això acudia amb 50 cèntims a un ciberlocutori per accedir a internet durant mitja hora i escoltar música, des de Whitney Houston i Michael Jackson a Pitingo i Camarón de la Isla, detalla en una entrevista El País.

Dollar Selmouni / La Resistència

Dollar Selmouni / La Resistència

Aquí entra el productor musical mallorquí Kvinz, amb qui va gravar el primer disc, Los niños, en una habitació del seu pis amb un micròfon de 80 euros.

Sense Auto-Tune -retocs en la veu amb un processador digital- ni llenguatge groller, canta les seves penes i ràbies amb la sinceritat més dolorosa.

Èxit musical i Netflix

I a partir d'allà, tot ha anat rodat. El director Daniel Calparsoro va fer un càsting per buscar nois de carrer sense experiència com a actors i Selmouni va ser l'elegit. En el mateix reportatge d'El País, Calparsoro declara que va veure que tenia un talent natural per a la interpretació.

És per això que Netflix ha clissat el jove, que ja roda una altra sèrie, que s'estrenarà pròximament, anomenada Ídolo, i que també participarà en la sèrie Hasta el cielo, seqüela de la pel·lícula, amb Luis Tosar i Ayax Pedrosa.

Amb la fortuna que està amassant s'està construint una casa on ha viscut amb el seu pare i on tenen el kebab.

Allà viurà amb la seva xicota mallorquina i a prop de la seva família, en espera que la fama li continuï arribant.