Tres persones han mort, entre elles una menor d'edat, en dos tirotejos que han tingut lloc aquest dijous a la tarda en un domicili i un hospital universitari de la ciutat de Rotterdam, als Països Baixos. L'autor dels trets, un home de 32 anys i veí de la mateixa localitat, ha estat detingut poc després. En el moment de la detenció anava vestit amb roba de camuflatge militar, duia posada una armilla antibales i tenia una arma de foc amagada a la butxaca. A hores d'ara, els investigadors l'estan interrogant per saber quina motivació hi havia darrere els dos tirotejos mortals.
Dos morts i una nena ferida
Els fets han tingut lloc aquest dijous al migdia. L'home ha entrat armat a un domicili al mateix barri on viu i ha obert foc contra els seus ocupants. Una dona de 39 anys ha mort i la seva filla, de 14 anys, ha resultat ferida, tot i que també ha acabat morint a l'hospital. Posteriorment, ha calat foc a la casa i ha fugit fins al Centre Mèdic de la Universitat Erasmus, a un quilòmetre i mig de distància, d'on és alumne. Allà, poc abans de dos quarts de tres de la tarda, ha entrat armat a una de les aules de l'edifici annex i ha obert foc contra el professor que hi havia impartint classes. Es tracta d'un home de 46 anys que ha mort pràcticament a l'acte.
Posteriorment, s'ha dirigit cap a l'edifici principal, provocant el pànic entre les persones que hi havia en aquest centre hospitalari, que han començat a fugir corrents i intentar refugiar-se per no rebre cap tret. En rebre l'avís del tiroteig, diverses persones s'han desplaçat fins a les instal·lacions i han evacuat totes les persones que hi havia a l'interior, ja que l'home armat, com en el primer tiroteig, també ha provocat un incendi després de matar al professor. Finalment, han pogut detenir el pistoler quan era a l'heliport de l'hospital. El detingut compta amb antecedents policials i havia estat condemnat per crueltat animal. Els investigadors descarten que pogués haver-hi un segon tirador.
Les autoritats han demanat a la ciutadania que no s'hi apropin per precaució, tot i que la situació ja està sota control. El ministre de Sanitat, Ernst Kuipers, ha volgut mostrar la seva preocupació i "empatia" amb les víctimes. Es dona la circumstància que, abans d'assumir el seu càrrec al govern neerlandès, havia estat president de la junta directiva d'aquest mateix hospital i coneix personalment molts dels sanitaris que hi treballen.