La violència a les presons catalanes no s'atura. Aquest dissabte es va viure un nou episodi a la presó de Lledoners on la ràpida intervenció dels funcionaris va provocar que diverses baralles simultànies acabessin només amb un intern atès a la infermeria del centre. Els fets, segons han denunciat des d'UGT presons, van tenir lloc pocs minuts després de les nou del matí, a l'hora de sortida del menjador, quan dos interns d'origen sud-americà van atacar un altre d'origen magrebí amb un punxó d'uns dotze centímetres que havien fabricat de manera casolana amb un mànec i una barra metàl·lica similar a la d'un tornavís. La víctima es va defensar, tot i que va acabar ferit i sent atès pels serveis mèdics.

De manera simultània, es van iniciar al pati del centre penitenciari diverses baralles molt violentes entre interns d'origen sud-americà i magrebí. La ràpida intervenció dels funcionaris de presons per separar els diferents grups i aturar l'enfrontament va permetre que no hi hagués més víctimes ni que s'hagi hagut de lamentar cap mort. I és que durant la intervenció també van descobrir un mitjó amb 2 llaunes al seu interior i un altre punxó casolà d'uns 60 centímetres fabricat amb un tros de la barra metàl·lica d'una crossa. Vuit dels participants en les baralles han acabat aïllats al departament especial de règim tancat o al d'ingressos. Els sindicats de funcionaris tornen a denunciar la inseguretat que viuen cada dia els treballadors, que per sort en aquesta ocasió no van resultar ferits.

Més de 2.000 armes intervingudes dins les presons en sis anys

La presència de punxons casolans com els que es van intervenir en aquesta ocasió a Lledoners no és inusual.  Cada cop són més les armes d'aquest tipus que els interns tenen a les seves cel·les, sigui per defensar-se o per atacar altres reclusos. En els darrers sis anys s'han localitzat prop de 2.000 "pintxos", com es coneix en l'entorn penitenciari. Es tracta d'objectes tallants que aconsegueixen d'altres usos, com poden ser les fulles d'afaitar, o que els mateixos interns fabriquen a partir de les parts d'altres objectes, com el cas de la barra metàl·lica de la crossa.