Dos menors sembren el pànic a Grosseto, Itàlia, després de passejar-se pel carrer amb metralletes i vestits com els lladres de la famosa sèrie de Netflix La casa de papel.

Dos nens detinguts a Grosseto

Al voltant de la una del migdia de divendres, dos nens italians es van vestir com Tòquio i Berlín, dos dels protagonistes de la sèrie La casa de papel.

Disfressats amb granotes vermelles, màscares de Salvador Dalí i metralladores, van començar a recórrer els carrers de la localitat de Grosseto, a la regió italiana de la Toscana.

El que ells plantejaven com un joc va acabar sent un drama, ja que diverses persones van entrar en pànic pensant que es tractava d'atracadors com els que protagonitzen l'aclamada sèrie de Netflix.

Vestits com a 'La casa de papel'

La policia italiana, els Carabinieri, van acudir als avisos d'alguns ciutadans, que trucaven terroritzats davant de l'amenaça d'un possible robatori amb violència i armes.

Quatre patrulles van anar llavors molt de pressa fins al carrer en el qual els havien vist per última vegada. Els agents van trobar els dos menors vestits com els famosos lladres i van activar un protocol antiatracament.

Carabinieros / Reuters

Policia italiana, els Carabinieri / Reuters

Però els falsos lladres, que amb prou feines eren adolescents, es van ensorrar en veure l'ampli desplegament policial. Es van treure les màscares i van tirar les metralletes -que van resultar ser falses- a terra, plorant i declarant: "Només estàvem jugant a La casa de papel". Els agents els van detenir i finalment van ser alliberats sota la promesa que no ho tornarien a fer.

Un robatori de ficció terroritza Alginet

Fa uns mesos va ser el torn de la localitat d'Alginet, a València, que va viure una autèntica situació de pànic davant d'un atracament de ficció a l'abril.

Era diumenge al migdia quan tres encaputxats amb metralletes es van apropar a l'Ajuntament del municipi valencià, que un regidor els havia obert al matí, en el marc del rodatge de la sèrie Powerboys, dirigida per Aitor Espert. El problema va venir quan ni els ciutadans ni la resta del personal del consistori no van ser avisats que seria l'escenari del rodatge.

Alginet rodatge atracament Twitter

Fals atracament en Alginet / Twitter

Tampoc no es va avisar la Policia Local ni la Guàrdia Civil de l'enregistrament, la qual cosa va desencadenar moments de caos i pànic. Diversos veïns, en veure tres encaputxats amb metralletes -falses- van trucar als telèfons d'emergències molt espantats.

La Guàrdia Civil encanona un dels actors

Cinc patrulles de la Guàrdia Civil van acudir llavors a l'Ajuntament, on van desenfundar les pistoles i es van parapetar darrere dels vehicles policials, van informar diversos testimonis.

El tema es va fer viral amb el vídeo gravat per qui va resultar ser el germà d'un dels actors, en qui es mostra com els policies, confosos, ronden l'edifici per abordar l'atracament. El noi afirma en el vídeo que un dels agents fins i tot va encanonar un dels encaputxats.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

Finalment, tot va quedar en un ensurt i el rodatge es va poder finalitzar amb normalitat i sense detencions ni tirotejos. Encara que la realitat superés la ficció, caldrà esperar a l'estrena de la sèrie -prevista per a 2022- per saber si aquesta anècdota formarà part del making off.