La Policia Nacional ha detingut aquest diumenge 4 de desembre el presumpte autor d’un atropellament múltiple a Jerez de la Frontera (Cadis). El conductor del vehicle va actuar amb premeditació i va envestir tres persones que es trobaven a les portes d’un local d’oci nocturn de la localitat gaditana i que van haver de ser traslladats a un centre hospitalari per tractar les seves ferides.

L’atropellament es va produir poc abans de les 5:30 hores de la matinada del passat diumenge a les portes d’una discoteca situada a l’avinguda de Mèxic de Jerez. Moments abans de l’incident el detingut, un home de 45 anys, es trobava fumant dintre del local. Diverses persones li van cridar l’atenció, però no va fer cas fins que el personal de seguretat de la sala el va fer fora. Segons els testimonis l’home hauria tornat armat amb una clau de creu que va utilitzar per colpejar violentament les finestres de l’establiment.

Va intentar rematar als ferits

L'home va tornar seguidament al seu cotxe i va accelerar fins a pujar a la vorera on va envestir a tres persones. Aparentment, els va intentar rematar donant marxa enrere en diverses ocasions, però les víctimes es van poder refugiar entre unes columnes evitant, així, ser atropellades de nou. Veient que no aconseguia el seu objectiu, el conductor va decidir marxar a gran velocitat, però amb la mala sort de topar-se amb una patrulla de la Policia Nacional que es trobava als voltants de la discoteca atenent un altre incident.

El cotxe portava les llums apagades i excedia la velocitat permesa a la zona, per la qual cosa els agents van intentar aturar el vehicle. El conductor, però, va tractar de fugir pràcticament passant per damunt dels agents. En aquell moment va començar una persecució per la Barriada de La Constancia, a la qual es va unir una patrulla de la Policia Local, i entre els dos cossos van poder interceptar el vehicle.

Tenia deu antecedents per diversos delictes

Després de detenir-lo van procedir amb la seva identificació, i van descobrir que acumulava una desena d’antecedents per delictes de tota mena. Els agents van ser informats poc després que s’acabava de produir un atropellament, i per la descripció facilitada van poder comprovar que l’autor del mateix era la persona que acabaven de detenir.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses ambulàncies per assistir als ferits, dos homes i una dona, i els van traslladar a l'hospital. Mentrestant, la Policia Nacional va procedir amb l'arrest del conductor, acusat dels delictes d'homicidi en grau de temptativa, contra la seguretat viària, resistència contra l'autoritat i un altre de danys, ja que durant la seva fugida va impactar contra altres quatre vehicles que es trobaven estacionats a la zona.