Un dinar quotidià en un bar de Màlaga acaba amb la vida d'un home de 46 anys, veí de la ciutat. La víctima es trobava menjant amb el seu pare en un establiment de la capital malaguenya quan es va ennuegar un tros de carn i, malgrat l'assistència que va rebre, va acabar perdent la vida poc després. Els fets van tenir lloc aquest dilluns cap a les dues del migdia al bar Richard del carrer Andarax de la ciutat i, tot i que s'esperen els resultats l'autòpsia, tot apunta que va morir després que un tros de menjar li obstruís les vies respiratòries.

L'home mort estava menjant tranquil·lament amb el seu pare i no hi havia res que suposés un sobresalt durant el migdia d'aquest dilluns fins que, segons ha avançat Diario Sur, es va ficar a la boca un tros de carn, va començar a sentir que li faltava l'aire i malgrat els esforços per reanimar-lo va acabar morint allà mateix. Els comensals que es trobaven al lloc, entre els que hi havia una doctora, li van realitzar la maniobra d'Heimlich, però va ser infructuosa i no van poder fer que expulsés l'aliment.

Investigació oberta: tot apunta a una ennuegada

Després de rebre una alerta de l'incident, es van desplaçar fins al bar malagueny diferents serveis d'emergències. La Policia Local de Màlaga i la Policia Nacional també van anar-hi i aquest últim cos ha obert una investigació al respecte. Tot i això, tal com apunta el mitjà citat, la principal hipòtesi policial en aquests moments és que la mort de l'home es va deure a una ennuegada amb menjar. Aquestes defuncions, malgrat ser poc comuns, són més habituals del que es pensa, per la qual cosa es recomana un coneixement bàsic de les maniobres de primers auxilis entre tota la població i anar amb compte en ingerir grans quantitats d'aliments que puguin obstruir les vies respiratòries.