Amb l'arribada del fred i la imminent entrada de l'hivern, són molts els conductors que comencen a conduir amb l'anorac. No obstant això, segons la DGT, conduir tan abrigat podria ser constitutiu d'una sanció de ni més ni menys que 200 euros.

Conduir de manera 100% segura a l'hivern: et poden multar si t'enganxen amb l'anorac

Cada estació té diferents requeriments a l'hora de conduir. Per exemple, a l'estiu està completament prohibit conduir un vehicle portant xancles, ja que interfereixen negativament en la bona circulació del cotxe.

En el cas de l'hivern, cal prendre un altre tipus de mesures per poder conduir de manera 100% segura. Hi ha una acció que molta gent fa a l'hivern i que podria sortir molt cara i és conduir amb l'abric. 

Coche / Pexels

La DGT alerta de què et poden multar si t'enganxen conduint amb l'anorac posat: la sanció pot ser de fins a 200 euros / Pexels

"El conductor d'un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció"

Segons l'article 18 del Reglament General de Circulació, "el conductor d'un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta d'ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via".

Depenent del volum de l'abric, el conductor podria ser sancionat, ja que aquesta peça de roba podria estar dificultant la llibertat de moviments del conductor. Per aquest mateix motiu, depenent del criteri del policia (que ha d'estar ajustat a la legislació de la DGT), et podria caure una multa d'entre 80 i 200 euros.

Els quatre colors que has de saber aquest hivern per conduir amb seguretat, segons la DGT

Aquesta no és l'única consideració que cal tenir en compte per conduir a l'hivern i, de fet, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha explicat detalladament els quatre colors per conduir amb seguretat quan hi ha neu a la carretera. Aquests quatre punts s'expliquen a la revista  Tráfico y Seguridad Vial de la DGT, on es detalla la importància del temps a l'hora de conduir i com la situació meteorològica pot influir a l'hora de garantir una conducció segura.

Per evitar ensurts, la Direcció General de Trànsit recomana mirar la normativa del trànsit abans d'iniciar la marxa i, en qualsevol cas, prendre totes les precaucions possibles per garantir una conducció segura tant per un mateix com per la resta d'usuaris de la via.